Την πίστη της ότι ο ΟΑ Χανίων μπορει να καθιερωθεί στην Α1 Γυναικών εξέφρασε η Χριστίνα Λίτσι. 

Η 23χρονη αθλήτρια είναι εκ των κορυφαίων του ΟΑΧ στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος και μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ. 

Αναλυτικά το θέμα με τις δηλώσεις της στο basket.gr:

Από τις ευχάριστες εκπλήξεις του φετινού πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών είναι ο ΟΑ Χανίων. Μπήκε δυναμικά δείχνοντας από το ξεκίνημα τις διαθέσεις του έχοντας κερδίσει μια θέση στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας.
Μια από τις αθλήτριες που έχουν βάλει το δικό τους λιθαράκι στην πορεία της ομάδας είναι και η Χριστίνα Λίτσι που  επέστεψε στην Κρήτη, καθώς τα πρώτα της μπασκετικά βήματα τα έκανε στο Αρκάδι Ρεθύμνου.
Η 23χρονη παίκτρια αρχικά μίλησε για την επιλογή της να υπογράψει το καλοκαίρι στον ΟΑ Χανίων. «Θεωρώ πως έκανα μια πολύ καλή επιλογή να έρθω φέτος στα Χανιά,  μια ομάδα που γνωρίζω καλά. Με τον κόουτς Νανάκο δεν είχα συνεργαστεί ξανά, αλλά ξέρω ότι είναι ένας πολύ καλός προπονητής και άνθρωπος και έτσι δεν δυσκολεύτηκα καθόλου να πάρω την συγκεκριμένη απόφαση. Η εμπειρία  μου στην ομάδα ότι είναι πάρα πολύ ωραία, κάνουμε καλή πορεία και υπάρχει εξαιρετικό κλίμα με τις συμπαίκτριες μου…  Επίσης έχουμε τον κόσμο που μας αγκαλιάζει σε κάθε παιχνίδι, τον νιώθουμε κοντά μας και όλα αυτά είναι πολύ σημαντικά!».

Μετά τις επτά πρώτες αγωνιστικές ο ΟΑ Χανίων βρίσκεται στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος κάνοντας μια εξαιρετική πορεία.  Η 23χρονη σέντερ εξηγεί το μυστικό της επιτυχίας τονίζοντας ότι δεν ήταν έκπληξη για την ίδια η συγκεκριμένη παρουσία της ομάδας. «Η αλήθεια είναι πως ξεκινήσαμε πολύ καλά την χρονιά και είμαστε χαρούμενοι γι’αυτό. Είμαστε μια ομάδα από την επαρχία που συνήθως τέτοιες ομάδες έχουν αρκετά προβλήματα! Εμείς έχουμε κάποια άτομα στην ομάδα που τρέχουν για τα πάντα, προσπαθούν να μην μας λείπει τίποτα και όποτε τους χρειαζόμαστε είναι δίπλα μας. Αυτά λοιπόν είναι σημαντικά στο να έχεις μια καλή πορεία… Η αλήθεια είναι ότι ξεκινήσαμε όπως θα ξεκινούσε κάθε ομάδα από την επαρχία, με στόχο δηλαδή την παραμονή στην κατηγορία. Παιχνίδι με το παιχνίδι όμως βλέπαμε ότι μπορούμε και το κάτι παραπάνω οπότε με δουλειά χτίζουμε πάνω σε αυτό. Πιστεύω πολύ στις συμπαίκτριες μου, παρουσιάσαμε πολύ καλά δείγματα από στην πρώτη αγωνιστική, όποτε ναι περίμενα μια καλή πορεία».

Οσο για το τι είναι αυτό που κάνει την ομάδα της να ξεχωρίζει είπε. «Κάθε παίκτρια ξέρει τι κάνει μέσα στο γήπεδο, έχουμε όλες χαρακτήρα και προσωπικότητα και παίζουμε η μία για την άλλη. Όπως προανέφερα το κλίμα σε μια ομάδα είναι πολύ σημαντικό, έχουμε φτιάξει μια ωραία παρέα και αυτό το βγάζουμε και μέσα στο γήπεδο. Εχουμε καλούς χαρακτήρες, ενώ σημαντικό ρόλο φυσικά παίζουν και οι ξένες μας, οι οποίες είναι καταπληκτικά παιδιά! Σίγουρα όμως δεν μπορεί να λείψει και ο κόσμος από όλο αυτό. Σε κάθε παιχνίδι το γήπεδο μας είναι γεμάτο με τον κόσμο να δημιουργεί μια εξαιρετική ατμόσφαιρα».

Η Κρήτη κατά καιρούς είχε ομάδες στην Α1 Γυναικών, ωστόσο δεν μπόρεσαν να καθιερωθούν. Στην ερώτηση αν ο ΟΑ Χανίων μπορεί να εδραιωθεί στην κατηγορία των μεγάλων η Χριστίνα Λίτσι ήταν κατηγορηματική. «Ήρθαμε για να μείνουμε! Πιστεύω με καλή διαχείριση κάποιων πραγμάτων η ομάδα των Χανίων μπορεί να εδραιωθεί στην μεγάλη κατηγορία και να κάνει πολλά πράγματα. Είναι πολύ σημαντικό μια ομάδα να έχει στόχους και βλέψεις για το κάτι παραπάνω».

Η σέντερ του ΟΑ Χανίων δεν παρέλειψε να κάνει και ένα σχόλιο για το πρωτάθλημα. «Φέτος το πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών είναι αρκετά ανταγωνιστικό. Πλην του Ολυμπιακού δηλαδή οι υπόλοιπες ομάδες αγωνιστικά είναι πολύ κοντά μεταξύ τους και γίνονται ωραία παιχνίδια. Ίσως να έχει εκπλήξεις το φετινό πρωτάθλημα. Ποιος ξέρει…».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook