«Καθόλα ψευδές και συκοφαντικό».

«Καθόλα ψευδές και συκοφαντικό» χαρακτηρίζει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη χθεσινή καταγγελία και δημοσιεύματα για βασανισμό κρατουμένου από τον αρχιφύλακα των φυλακών Αγίου Στεφάνου Πάτρας.

Σημειώνεται ότι επρόκειτο για δημοσίευση του Δικτύου Αλληλεγγύης Κρατουμένων, σύμφωνα με την οποία υπάρχει επώνυμη καταγγελία κρατουμένων των φυλακών Αγίου Στεφάνου, για τον βασανισμό από τον αρχιφύλακα των φυλακών, ενός 52χρονου κρατούμενου από το Μπαγκλαντές.

Στην καταγγελία οι αλληλέγγυοι καλούν το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, «να ερευνήσει την κατάσταση, να κινήσει τις ποινικές και πειθαρχικές διαδικασίες, ενάντια του αρχιφύλακα και να σταλεί ο κρατούμενος στο νοσοκομείο».

Στην ανακοίνωση του το υπουργείο επισημαίνει ότι μια φωτογραφία που απεικονίζει τον κρατούμενο με επιδέσμους είναι σκηνοθετημένη και τονίζει ότι ο κρατούμενος είχε μεταχθεί στο νοσοκομείου του Ρίου πριν από μερικές μέρες όπου του αφαιρέθηκαν έξι «μπαλάκια» με ναρκωτικά που είχε καταπιεί, ενώ χτες, μετά το δημοσίευμα, ο αρχιφύλακας των φυλακών φρόντισε να μεταφερθεί ο κρατούμενος στο εφημερεύον νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε εξετάσεις και δεν βρέθηκαν στοιχεία ξυλοδαρμού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook