Τριήμερες εκδηλώσεις για το πρόβλημα της κακοποίησης ανηλίκων διοργανώνονται από την Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή

Δράσεις και διαλέξεις για την ευαισθητοποίηση  και περαιτέρω διερεύνηση της κακοποίησης παιδιών και εφήβων συνδιοργανώνουν  στα Χανιά η Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Χανίων, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, και η Θεατρική Ομάδα του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων.
Όπως επισημάνθηκε σήμερα στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου των διοργανωτών, το πρόβλημα σε ότι αφορά στα Χανιά δεν παρουσιάζει αύξηση των κρουσμάτων, αλλά αύξηση των σχετικών καταγγελιών.

Όπως επεσήμανε το μέλος του ΔΣ της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων κ. Στέφανος Ντουκάκης, «από πέρυσι έχουμε μια μικρή αύξηση, αλλά δεν οφείλεται στην αύξηση των κρουσμάτων αλλά γιατί ως Εταιρεία διεισδύουμε καλύτερα στην κοινωνία».

Σε ότι αφορά στο αν εξακολουθεί να ισχύει ο «νόμος της σιωπής» ο κ. Ντουκάκης ανέφερε πως «σε μικρές κοινωνίες όπως η δική μας, δυστυχώς τα στόματα δεν ανοίγουν εύκολα. Έχουμε μπει σε διαδικασία ευαισθητοποίησης των πολιτών και έτσι είναι συχνότερο το να ανοίγουν τα στόματα από ότι παλαιότερα…»

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων κ. Γιάννης Δασκαλάκης επεσήμανε πως «η διαχρονική βία κατά των παιδιών δεν έχει εξαλειφθεί από την πολιτισμένη κοινωνία μας».

Εκ μέρους της Αντιπεριφέρειας Χανίων η Κατερίνα Ζομπανάκη τόνισε ότι «η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων συμμετέχει στις δράσεις καθώς αντιλαμβανόμαστε το μέγεθος του προβλήματος που αποτελεί βασικό παράγοντα διαταραχής του κοινωνικού ιστού…..

Παρά τις προσπάθειες το πρόβλημα μεγαλώνει διαρκώς. Ιδιαίτερα στον χώρο του σχολικού περιβάλλοντος οι μαρτυρίες που έχουμε καθιστούν αναγκαία την λήψη μέτρων και την συνέχεια των προσπαθειών ευαισθητοποίησης μαθητών και γονέων…»

Οι δράσεις ξεκινούν το βράδυ της Παρασκευής με την Θεατρική Ομάδα του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων, που παρουσιάζει, τον Β’ κύκλο παραστάσεων του έργου του Βίντερμπεργκ σε διασκευή  Eldridge  «Η ΓΙΟΡΤΗ», που αναφέρεται στην αποκάλυψη ενός σκοτεινού μυστικού κατά τη διάρκεια της γιορτής των γενεθλίων του μεγαλοεστιάτορα Χέλγκε Χάνσεν.

Το πρωί του Σαββάτου και της Κυριακή στο ΚΑΜ θα διεξαχθεί συνέδριο με εισηγήσεις από αξιόλογους ομιλητές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook