Με εκκλησιαστική Λαμπρότητα και παρουσία αρχών, φορέων και πολιτών, η πόλη του Αγίου Νικολάου γιόρτασε τον πολιούχο της Άγιο, στον ομώνυμο Βυζαντινό ναό του 8ου αιώνα, από τον οποίο ονοματοδοτήθηκε η πόλη του Αγίου Νικολάου.

Στο πολυαρχιερατικό συλλείτουργο μετείχαν ο οικείος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου Γεράσιμος και ο Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας Μύρων καθώς και ο Επίσκοπος Κνωσού Πρόδρομος ο οποίος κήρυξε τον Θείο Λόγο αναφερόμενος στον βίο του Αγίου Νικολάου ως πρότυπο για τον σύγχρονο άνθρωπο.

Μετά την ευλογία των άρτων ακολούθησε λιτανεία της εικόνας και των ιερών λειψάνων του Αγίου με κατάληξη το λιμανάκι στον Όρμο Αγίου Νικολάου όπου τελέστηκε ο καθιερωμένος αγιασμός.

Στην τελετή παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο βουλευτής Λασιθίου Μανόλης Θραψανιώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Γουλιδάκης, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι εκπρόσωποι των στρατιωτικών και τοπικών αρχών. Τιμές απέδωσαν άνδρες και γυναίκες του Λιμενικού Σώματος.

Μετά το τέλος των εκδηλώσεων ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης ευχήθηκε στους εορτάζοντες και δήλωσε: «Γιορτάσαμε με λαμπρότητα στον ομώνυμο ιστορικό ναό τον πολιούχο Άγιο Νικόλαο. Βρισκόμαστε σε μια πόλη που είναι δεμένη με την θάλασσα και τον προστάτη της Άγιο και προσφέρει για πολλά χρόνια στην Κρήτη με την ανάπτυξη και την πρωτοπορία στον τουρισμό και την οικονομία του νησιού. Εύχομαι χρόνια πολλά και δημιουργικά στους κατοίκους του Αγίου Νικολάου, καθώς και σε όλους τους εορτάζοντες και τις εορτάζουσες. Να δίνει δύναμη και υγεία σε όλους μας ο Άγιος Νικόλαος και πάντα γαλήνιες θάλασσες στους ναυτικούς μας».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook