Αναζητούν λύση για πιο μόνιμη λύση στέγασης των παιδιών 

Η απόφαση που ελήφθη χθες στο Υπουργείο Παιδείας για κατεδάφιση του υπάρχοντος κτιριακού συγκροτήματος που στεγάζει στην Κίσσαμο το ΓΕΛ και το ΕΠΑΛ και ανέγερση νέου, μετά τις ζημιές από τον σεισμό που επιβάρυναν την ήδη προβληματική στατικά κατασκευή του, ανοίγει νέα ζητήματα τα οποία οι φορείς πρέπει να αντιμετωπίσουν.

Πλέον οι λύσεις που καλούνται οι εμπλεκόμενοι να δώσουν δεν μπορούν να περιορίζονται σε μικρό βάθος χρόνου, αλλά πρέπει να έχουν μονιμότερο χαρακτήρα καθώς η διαδικασία ανέγερσης ενός σχολικού κτιρίου είναι χρονοβόρα.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην αντιπεριφέρεια Χανίων με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς,  αναφέρθηκε ότι οι μαθητές που μετακινήθηκαν από το ΓΕΛ και το ΕΠΑΛ ανέρχονται στους 361.

Είναι αναγκαίο όπως τονίστηκε να υπάρξει νέος σχεδιασμός, καθώς αφενός, οι μαθητές στην παρούσα φάση θα πηγαίνουν σχολείο σε απογευματινή μόνο βάρδια μετά την απόφαση συστέγασής τους με τα γυμνάσια της περιοχής, αφετέρου τα παιδιά του ΕΠΑΛ θα πρέπει για τα εργαστήριά τους να μετακινούνται στο ΕΠΑΛ Ταυρωνίτη το πρωί.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Κισσάμου, Γιώργος Μυλωνάκης, θα υπάρξει προσπάθεια να βρεθεί δομή για τα εργαστήρια του ΕΠΑΛ, εντός της Κισσάμου, ώστε τα παιδιά να μην αναγκάζονται να μετακινούνται στον Πλατανιά. 

Επίσης, το ΚΤΕΛ δια στόματος Καψανάκη, ζήτησε να του δοθούν αναλυτικά τα δρομολόγια που απαιτούνται γιατί τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ δεν είναι άπειρα όπως είπε, οπότε απαιτείται ανασχεδιασμός. Παρόλα αυτά όπως έγινε γνωστό, το ΚΤΕΛ προτίθεται ακόμα και να νοικιάσει λεωφορεία από Αθήνα, προσωρινά για να καλύψει τα αυξημένα σε αριθμό δρομολόγια που θα δημιουργηθούν με τις επιπλέον μετακινήσεις των παιδιών.

Εκτιμάται ότι μέχρι τη Δευτέρα, θα έχει γίνει ο σχεδιασμός των νέων δρομολογίων που θα προκύψουν.

Η επιπλέον δαπάνη μεταφοράς των μαθητών η οποία είναι μεγάλη, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων, θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από την Περιφέρεια. 

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπήρξε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την τοποθέτηση των κοντέινερ ή πρόταση για τον χώρο που θα φιλοξενήσει σε μια πιο μόνιμη λύση τους μαθητές του λυκείου, μέχρι την ανέγερση νέου κτιρίου.

Δείτε την πρόταση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών του ΓΕΛ Κισσάμου σχετικά με το κτηριακό πρόβλημα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook