Σκοπός η διάδοση του μηνύματος της κοινωνικής προσφοράς του πολιτικού άνδρα που έφυγε φέτος από τη ζωή

Στο Πρωτοδικείο Χανίων κατατέθηκε το μεσημέρι η ιδρυτική πράξη του νεοσυσταθέντος συλλόγου «Φίλοι Μανώλη Σκουλάκη» στα Χανιά.

Όπως δήλωσαν τα μέλη του συλλόγου η κίνηση αυτή αποτίει φόρο τιμής στον Μανώλη Σκουλάκη και παράλληλα αποτελεί ένα μέσο διάδοσης της ιδέας της κοινωνικής προσφοράς την οποία ο ίδιος υπηρέτησε όλα τα χρόνια που ασχολήθηκε με τα κοινά.

Τα ιδρυτικά μέλη του συλλόγου ειναι 26 και πλέον είναι ανοιχτός για την εγγραφή όσων επιθυμούν να γίνουν μέλη – φίλοι.

Όπως ανέφερε το μέλος του συλλόγου, Γιάννης Ντερμανάκης: “Ευχή όλων είναι να μετασχηματιστεί σε ίδρυμα που να μπορέσει διαχρονικά όχι μόνο να τιμά τη μνήμη ενός από τους πιο αξιόλογους πολιτικούς του τόπου αλλα μέσα από αυτή τη μνήμη να χαράσσεται η πορεία συνεχούς κοινωνική προσφοράς του Μ. Σκουλάκη. Τα Χανιά του οφείλουν και η ιστορία πρέπει να συνεχιστεί μέσα από αυτή την κοινωνική ευαισθησία που έδειχνε πάντα ως ευεργέτης”

“Το μήνυμα που προσπαθούμε να δώσουμε είναι ότι ο Μ. Σκουλάκης είναι ένα πρότυπο πολιτικού που έδωσε χωρίς ποτέ να πάρει. Το ηθικό λοιπόν στοιχείο του αδαμάντινου χαρακτήρα του Μ. Σκουλάκη είναι ένα πρότυπο που προσπαθούμε να διδάξουμε στην κοινωνία και τους νεότερους ανθρώπους, μέσα από τη δική του παρουσία τα τελευταία 60 χρόνια στα Χανιά” ανέφερε η Χρύσα Μακράκη Χαριτάκη η οποία επίσης είναι μέλος του συλλόγου

Στόχο έχουμε να αναδείξουμε το έργο που επιτέλεσε ο Μανώλης Σκουλάκης το οποίο δεν περιορίστηκε στα όρια του νομού, τόνισε το μέλος του συλλόγου Γιάννης Κουρτάκης.

Το μέλος του συλλόγου, Θεοδόσια Κουβαράκη δήλωσε πως: “Ο Μανώλης Σκουλάκης είχε ενσυναίσθηση, κάτι που δεν υπάρχει ούτε στους πολίτες ούτε στους πολιτικούς. Δεν ήταν τυχαίο που δούλευε στον χώρο της υγείας. Δούλευε για να δώσει, να βοηθήσει τον άνθρωπο, γιατί ταυτιζόταν με τα προβλήματα του ανθρώπου”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook