Αισθητοί μετασεισμοί μικρής ωστόσο χρονικής διάρκειας

Δεν βρίσκει… ησυχία ο εγκέλαδος νότια των Χανίων μετά τον πρώτο σεισμό των 4,5 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ που καταγράφηκε στις 10.45 σήμερα το πρωί και έγινε αισθητός όχι μόνο στις νότιες αλλά και στις βόρειες περιοχές του νομού Χανίων.

Η σεισμική δραστηριότητα από το πρωί είναι συνεχής, με αρκετούς μετασεισμούς να γίνονται στην ίδια θαλάσσια περιοχή νότια της Παλαιόχωρας.

Συγκεκριμένα μέχρι τις 18.30 το απόγευμα είχαν καταγραφεί 14 μετασεισμοί στην περιοχή, αισθητοί, αλλά μικρής χρονικής διάρκειας.

Οι μεγαλύτεροι από αυτούς ήταν στις 11:00 με μέγεθος 3,8 ρίχτερ σε απόσταση 16 χλμ. ανατολικά της Παλαιόχωρας και με εστιακό βάθος 1 χλμ., αυτόν στις 12.23 καταγράφηκε ένας ακόμα μεγάλος μετασεισμός της τάξεως των 3,9 ρίχτερ στην ίδια θαλάσσια περιοχή, στις 13.12 σεισμός μεγέθους 3,4 ρίχτερ, στις 13.15 στις 14,21 και στις 16.44 καταγράφηκαν σεισμοί μεγέθους 3,1 ρίχτερ και στις 16.53 σεισμική δόνηση 3,5 ρίχτερ.

Δείτε τι απαντούν οι σεισμολόγοι για τους συνεχείς μετασεισμούς νότια της Παλαιόχωρας

Η σεισμική δραστηριότητα φαίνεται και στον πίνακα του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου

Στον παρακάτω χάρτη του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών φαίνεται η κατανομή της σεισμικής επιτάχυνσης στην πόλη των Χανιών που αφορά στον πρωινό σεισμό των 4,5 βαθμών ρίχτερ.

Στην ακόλουθη εικόνα μπορείτε να δείτε τις καταγραφές από κοντινούς σεισμολογικούς σταθμούς και επιταχυνσιογράφους εντός του αστικού συγροτήματος Χανίων

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook