Στόχος η ευαισθητοποίηση  και η περαιτέρω διερεύνηση της κακοποίησης παιδιών και εφήβων.

Διήμερο συνέδριο με θέμα «Κακοποίηση παιδιών και εφήβων – Προλήψη, αντιμετώπιση», πραγματοποιείται στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου στα Χανιά.

Το συνέδριο διοργανώνει η Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Χανίων, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, τον Δήμο Χανίων και την ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ, τον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων και τον Ιατρικό Σύλλογο Χανίων και με την υποστήριξη της Τοπικής Διοίκησης Χανίων της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών.

Στόχος η ευαισθητοποίηση  και η περαιτέρω διερεύνηση της κακοποίησης παιδιών και εφήβων, ένα πρόβλημα σε ότι αφορά στα Χανιά δεν παρουσιάζει αύξηση των κρουσμάτων, αλλά αύξηση των σχετικών καταγγελιών.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων κ. Γιάννης Δασκαλάκης επεσήμανε στο flashnews:

Όπως επεσήμανε επίσης το μέλος του ΔΣ της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων κ. Στέφανος Ντουκάκης:

Στην τοποθέτηση του ο Πρωτοδίκης και δικαστής ανηλίκων κ. Ζήσης Δουγαλής ανέφερε:

Οι δράσεις ξεκινησαν το βράδυ της Παρασκευής με την Θεατρική Ομάδα του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων, που παρουσίασε, τον Β’ κύκλο παραστάσεων του έργου του Βίντερμπεργκ σε διασκευή  Eldridge  «Η ΓΙΟΡΤΗ», που αναφέρεται στην αποκάλυψη ενός σκοτεινού μυστικού κατά τη διάρκεια της γιορτής των γενεθλίων του μεγαλοεστιάτορα Χέλγκε Χάνσεν.

Το Σάββατο και την Κυριακή στο ΚΑΜ διεξάγεται διημέρίδα με εισηγήσεις από αξιόλογους ομιλητές.

Στη πρώτη μέρα τηςδιημερίδας την ΠΕ Χανίων εκπροσώπησε η εντεταλμένη σύμβουλος παιδείας, υγείας και πολιτισμού κ. Σοφία Μαλανδράκη και τον Δήμο Χανίων η Αντιδήμαρχος Κοιν. Πολιτικής κ. Ελένη Ζερβουδάκη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook