Δείτε τι μπορείτε να κάνετε

Η υγρασία και η εμφάνιση μούχλας είναι μια από τις πιο ενοχλητικές καταστάσεις σε ένα σπίτι. Αν το σπίτι σας ανήκει στην κατηγορία όσων εμφανίζουν εύκολα υγρασία και στη συνέχεια μούχλα, τότε θα πρέπει να δώσετε μεγαλύτερη προσοχή στην συντήρησή του.

Δείτε παρακάτω τρεις συμβουλές για να το προστατέψετε:

Μερικά tips που θα σας βοηθήσουν να λύσετε το πρόβλημα ή να προστατέψετε το σπίτι σας από το να μην αναπτύξει μούχλα.

1. Μην αφήνετε βρεγμένες επιφάνειες μέσα στο σπίτι σας για ώρες. Επίσης, μετά από βροχή φροντίστε να στεγνώσετε ή να θωρακίσετε κάθε επιφάνεια που χρειάζεται προστασία ώστε να μην μπει νερό στο εσωτερικό του σπιτιού σας.

2. Αν δεν υπάρχει καλή ροή του αέρα στο εσωτερικό του σπιτιού, η επιπλέον υγρασία μπορεί να εμφανιστεί στους τοίχους, στα παράθυρα και στα πατώματα. Για να αποφύγετε αυτή την κατάσταση, θυμηθείτε να αφήνετε ανοιχτές τις πόρτες των δωματίων, να μετακινείτε τα έπιπλα ώστε να μην ακουμπάνε στους τοίχους και να ανοίγετε τις πόρτες από τις ντουλάπες σας. Αφήστε τον φρέσκο αέρα να μειώσει την υγρασία και να μην επιτρέψει στη μούχλα να αναπτυχθεί.

3. Προσθέστε φυτά στον χώρο σας: Τα φυτά έχουν την ικανότητα να μειώνουν την υγρασία που υπάρχει σε έναν χώρο. Φροντίστε μόνο να μην τα ποτίζετε με πολύ νερό γιατί ούτως ή άλλως απορροφούν και την υγρασία του σπιτιού σας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook