Αγαπούσε τον τόπο του, την οικογένεια του, τους φίλους του, το χωριό του και έκανε τα πάντα γι’ αυτούς

Σαράντα μέρες συμπληρώθηκαν χθες, από το θάνατο του Ευάγγελου Μαν. Κοτσίφη και το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου στον Ιερό Ναό της Παναγίας στο χωριό του, το Ροδάκινο, η οικογένεια του, οι συγγενείς και οι χιλιάδες φίλοι που είχε σε όλη την Κρήτη άναψαν ένα κερί στη μνήμη του.

Ο Βαγγέλης Κοτσίφης ήταν η μορφή του γνήσιου κρητικού. Αγαπούσε τον τόπο του, την οικογένεια του, τους φίλους του, το χωριό του και έκανε τα πάντα γι’ αυτούς. Γόνος της ιστορικής οικογένειας των Κοτσίφηδων, ένωσε τη ζωή του με τη Χρυσή και απέκτησαν τρία παιδιά που τους γέμιζαν με συναισθήματα υπερηφάνειας και αγάπης. Πάντα παρών στις χαρές και τις λύπες συγγενών και φίλων, ήταν σημείο αναφοράς και ο λόγος του μετρούσε και ακουγόταν.

Υπηρέτησε το χωριό του, το Ροδάκινο, ως πρόεδρος της κοινότητας για 20 χρόνια, από το 1974 ως το 1994 και ευτύχησε επί των ημερών του να δει να ολοκληρώνονται μεγάλα έργα ανάπτυξης σε μια περιοχή που είχε πραγματικά τεράστιες ανάγκες.

Άνοιξε δρόμους, έκανε γεώτρηση, ηλεκτροδότησε και σύνδεσε οδικά τις παραλίες της περιοχής και πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις για να δει ο τόπος και οι άνθρωποι του καλύτερες μέρες.

Η αγάπη της οικογένειας του, των χωριανών του και ολόκληρης της Κρήτης ήταν η καλύτερη ανταπόδοση στις προσπάθειες του. Και η θλίψη όλων στην είδηση του θανάτου του ήταν αληθινή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook