Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα του ναυαγίου «Ηράκλειο» πραγματοποιήθηκε σήμερα πρωί στην πλατεία Τάλω – Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες συγγενών των θυμάτων και επιζώντων

Μπροστά από το μνημείο για τα θύματα του ναυαγίου που έγινε πριν από 53 χρόνια (δείτε εδώ λεπτομέρειες για την τραγική εκείνη ημέρα), παρουσία συγγενών των θυμάτων και φορέων.

Στη συνέχεια ακολούθησαν καταθέσεις στεφάνων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα το πρωί στο εκκλησάκι του Αγίου Παταπίου στη Χαλέπα, πραγματοποιήθηκε λειτουργία στο όνομα των θυμάτων, ενώ μετά ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο. 

Οι συγγενείς των θυμάτων με δάκρυα στα μάτια, παρακολούθησαν την επιμνημόσυνη δέηση ενώ όπως τόνισαν ο πόνος είναι αβάσταχτος παρότι έχουν περάσει 53 χρόνια. Η Ευθυμία Αγοραστάκη, θυμάται την αδερφή της η οποία έσωσε δεκαπέντε άτομα, καθώς ήξερε καλό κολύμπι και η οποία άφησε την τελευταία της πνοή πάνω στο πολεμικό καράβι, λίγα λεπτά αφότου είχε διασωθεί. 

Ο Σταύρος Λαγωνικάκης, επιζών από το ναυάγιο, θυμάται ότι όταν άρχισε να βυθίζεται το πλοίο εκείνος κοιμόταν και ξύπνησε καθώς ένιωθε να βουλιάζει το κεφάλι του και να σηκώνονται ψηλά τα πόδια του. “Πετάχτηκα από το κρεβάτι και πήγα στο σαλόνι, το πλοίο είχε αρχίσει να βουλιάζει και πέσαμε στη θάλασσα. Αρκετοί πνίγηκαν εγώ κρατήθηκα από ένα τελάρο. Δεν θα ξεχάσω ότι ήμασταν γύρω στις 15 ώρες στο νερό, ενώ από το ίδιο τελάρο κρατιόμουν εγώ και μια άλλη γυναίκα η οποία τελικά πνίγηκε. Η στιγμή που πήγαμε στο νεκροτομείο να δούμε όσα άψυχα σώματα είχαν βρεθεί έχει χαραχθεί στη μνήμη μου βαθιά. Τραγικές εικόνες, άνθρωποι ούρλιαζαν, προσπαθούσαν να σωθούν. 53 χρόνια μετά και οι εικόνες είναι αναλλοίωτες στο μυαλό μου”. 

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος, Αναστάσιος Αλόγλου, ευχήθηκε να μην υπάρξουν άλλα θύματα από ατυχήματα ενώ ευχήθηκε να είναι αιωνία η μνήμη των θυμάτων που χάθηκαν.






 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook