"Για εμάς οι προσωπικές κόντρες, τα μικροπαραταξιακά συμφέροντα και η πολιτική ανέλιξη μέσω του ΕΒΕΧ που κάποιοι ονειρεύονται μας αφήνουν αδιάφορους" αναφέρει η σχετική ανακοίνωση 

Σε ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση σχολιάζει το επεισόδιο που έλαβε χώρα στη συνεδρίσης του διοικητικού συμβουλίου του ΕΒΕΧ στις 4 Δεκεμβρίου. Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων, η ένταση και η αντιπαράθεση στόχο είχε να κρύψει την πραγματικότητα που βιώνει ο μικρός εμποροβιοτέχνης των Χανίων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αγωνιστικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης

Μετά και από τα τελευταία γεγονότα που έγιναν κατά την διάρκεια του Δ.Σ. του ΕΒΕΧ την Τετάρτη 4/12/2019 ως «Αγωνιστική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση» είμαστε υποχρεωμένοι να υπενθυμίσουμε για άλλη μια δορά την ξεκάθαρη θέση της που ήταν και κυρίαρχη προεκλογική δέσμευση. Για εμάς λοιπόν δεν ήταν και δεν είναι όλες οι Χανιώτικες  Επιχειρήσεις το ίδιο, δεν βάζουμε στο ίδιο «επιχειρηματικό τσουβάλι» τις μικρές , μεσαίες αλλά και τις μεγάλες επιχειρήσεις με μόνιμους χαμένους την συντριπτική πλειοψηφία που είναι οι μικρές.

Έχουμε ξεκάθαρη θέση και στάση υπέρ των μικρών. Γι’ αυτούς παλεύουμε και μέσα στη διοίκηση του ΕΒΕΧ με ξεκάθαρες θέσεις , καθαρό λόγο και αταλάντευτο προσανατολισμό.

Για εμάς οι προσωπικές κόντρες, τα μικροπαραταξιακά συμφέροντα και η πολιτική ανέλιξη μέσω του ΕΒΕΧ που κάποιοι ονειρεύονται μας αφήνουν αδιάφορους. Όποιος από αυτές τις θέσεις προσπαθεί  να καρπωθεί για δικό του όφελος είναι το λιγότερο αφελής και ανόητος.

Οι δύο παρατάξεις που είναι και η συντριπτική πλειοψηφία του Δ.Σ. , δεν έχουν πουθενά να διαφωνήσουν επί της ουσίας αφού μαζί συμμετέχουν στην διοικούσα – στον ίδιο δρόμο διαχείρισης συμφωνούν με μικροδιαφορές αλλά όχι στην ουσία της ιδεολογίας που κουβαλάνε. Πρέπει λοιπόν να αναλάβουν και τις ευθύνες τους για τα αδιέξοδα της πολιτικής τους και όχι να βγαίνουν και να κατηγορούν την Αγωνιστική Αντιμονοπωλιακή Συνεργασία ότι με την στάση της «βοηθά» την Διοίκηση.  Να γνωρίζετε Κε Μαργαρώνη ότι το Λευκό, η αποχή, το άκυρο είναι Πολιτική Τοποθέτηση συγκεκριμένη, και δεν αφήνει περιθώριο να ερμηνεύεται με «παραμορφωτικά παραταξιακά γυαλιά»

Όταν λοιπόν δεν μπορείς να κρύψεις την ουσιαστική συμπόρευση στη βασική πολιτική κατεύθυνση που ακολουθά η διοίκηση του ΕΒΕΧ, τότε «σηκώνεις» σε κυρίαρχα ζητήματα την προσωπική αντιπαράθεση, την δράση του πρόσφατου παρελθόντος, αλλά και τη συκοφάντηση με όποιους δεν συμφωνούν στην κυρίαρχη πολιτική που ασκείτε.

Αυτή είναι η ουσία της «αντιπαράθεσης» που σηκώθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του ΕΒΕΧ, που στόχο είχε να κρύψει την πραγματικότητα που βιώνει ο μικρός εμποροβιοτέχνης των Χανίων. Δεν διαφωνούν πουθενά, λειτουργούν με βάση τις κατευθύνσεις της εκάστοτε κυβερνητικής και ευρωενωσιακής πολιτικής αφού και το καταστατικό που υπερασπίζονται είναι κομμένο και ραμμένο στην εξυπηρέτηση αυτής της πολιτικής. Δεν βγάζουν κουβέντα για τα χιλιάδες μαγαζιά που έκλεισαν και δεν θα ξανανοίξουν ποτέ, για το ότι δεν θα ξαναδοθεί ποτέ η 13η και η 14η σύνταξη, ότι δεν θα ξαναμπούν στις λίστες του ΕΟΠΥΥ τα χιλιάδες φάρμακα που έχουν κοπεί. Δεν λένε κουβέντα για την επιστροφή των κλεμμένων αποθεματικών από το ασφαλιστικό μας αφού δεν θεωρούν την κοινωνική ασφάλιση «αναπτυξιακό μέτρο» και προτείνουν στην ουσία την κατάργησή της. Δεν συγκινούνται καθόλου από τα χρέη που δημιούργησε η κρίση τους, και τέλος προτείνουν μέτρα διατήρησης αυτού του άδικου συστήματος που πετάει στην ανεργία χιλιάδες συναδέλφους για τα κέρδη των λίγων.

Η Αγωνιστική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση αντιπαλεύει και μάχεται καθημερινά αυτή την «κανονικότητα» που υπηρετούν -με τις όποιες διαφορές τους- η διοίκηση και η αντιπολίτευση του ΕΒΕΧ