Δυο αισθητοί σε όλο τον νομό μετασεισμοί μέσα σε ένα τέταρτο

Η γη νότια της Παλαιόχωρας συνεχίζει και σείεται με τους ματασεισμούς να είναι αισθητοί όχι μόνο στα νότια του νομού αλλά και στις βόρειες περιοχές.

Στις 00.41 η περιοχή έδωσε έναν δυνατό σεισμό 4,2 βαθμών ρίχτερ αφού πρώτα είχε προηγηθεί μια μικρότερη σε μέγεθος αλλά αισθητή δόνηση 3,6 ρίχτερ.

Συγκεκριμένα, στις 00.27 καταγράφηκε μετασεισμός της τάξεως 3,7 ρίχτερ με επίκεντρο 21 χιλιόμετρα νοτιαανατολικά της Παλαιόχωρας, στην ίδια δηλαδή θαλάσσια περιοχή που τις τελευταίες μέρες σημειώνεται σεισμική ακολουθία. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το εστιακό βάθος ήταν μόλις 1χλμ..

Δεύτερος σεισμός έγινε μέσα σε λίγα λεπτά, στις 00.41, πιο δυνατός από τον προηγούμενο καθώς ήταν 4,2 βαθμοί της κλίμακας ρίχτερ. Το επίκεντρο είναι στην ίδια περιοχή, 26 χλμ. νοτιοανατολικά της Παλαιόχωρας με εστιακό βάθος 10 χλμ.

Και οι δυο δονήσεις ήταν μικρές σε διάρκεια, αλλά πολύ αισθητές με πιο έντονη φυσικά τη δεύτερη. Η περιοχή από τις 6 Δεκεμβρίου μέχρι τώρα έχει δώσει έναν σεισμό 4,5 ρίχτερ, έναν 4,4 ρίχτερ, δυο των 4,3 ρίχτερ και δυο των 4,2 ρίχτερ. Στο μεσοδιάστημα έχουν γίνει δεκάδες αλλεπάλληλοι μετασεισμοί πολλοί εκ των οποίων ξεπερνούν τα 3 ρίχτερ.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με τους μετεωρολόγους πρόκειται για μια μάλλον φυσιολογική σεισμική ακολουθία, η οποία ωστόσο προκαλεί αναστάτωση γιατί γίνεται ιδιαιτέρως αισθητή στα νότια αλλά και στα βόρεια του νομού, καθώς το επίκεντρο των δονήσεων βρίσκεται πολύ κοντά στη στεριά.

Οι κάτοικοι ειδικά των νότιων περιοχών, αισθάνονται το μεγαλύτερο μέρος της σεισμικής δραστηριότητας, ισχυρής ή ασθενέστερης, λόγω εγγύτητας του επίκεντρου στις περιοχές τους με αποτέλεσμα να έχει αναστατωθεί η καθημερινότητά τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook