Συνάντηση πραγματοποίησε το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού και Βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να τεθούν, από την πλευρά του ΕΚΗ, ζητήματα δυσλειτουργίας του ΕΦΚΑ και ειδικά ζητήματα, που αφορούν στην ενίσχυση του τοπικού παραρτήματος με επαρκές προσωπικό καθώς έχει ξεπεραστεί παναλλαδικώς η χρονοκαθυστέρηση στην διεκπεραίωση πάσης φύσεως αιτημάτων των ασφαλισμένων. Χαρακτηριστική είναι η μη απόδοση συντάξεων στο Νομό, τα τελευταία χρόνια.

Η αναφορά συνεχίστηκε με τα προβλήματα του Σ.ΕΠ.Ε. με την έξαρση των εργατικών δυστυχημάτων στο νησί μας. Δυστυχώς, όμως, ο κατεξοχήν ελεγκτικός φορέας υπέρ των εργαζομένων, αντιμετωπίζει μια σειρά εμποδίων, με μεγαλύτερο αυτό της έλλειψης προσωπικού και την αδυναμία χρήσης υπηρεσιακού οχήματος. 

Ο  Υφυπουργός δεσμεύτηκε για την μεσολάβηση του και  για την εύρυθμη λειτουργία του ΕΦΚΑ, άμεση όμως ήταν η παρέμβαση του για την αντικατάσταση του οχήματος  της Επιθεώρησης Εργασίας Ηρακλείου, που λήγει στις   12/12/2019, καθώς είναι με πρόγραμμα  leasing και με την παρέλευση της ημερομηνίας η υπηρεσία μένει χωρίς όχημα.

Το ΕΚΗ θα συνεχίσει τις επαφές του προς πάσα κατεύθυνση για ζητήματα, που αφορούν στους χώρους εργασίας, επιδιώκοντας την  άμεση επίλυση τους.