Ανάρτηση του σεισμολόγου βασισμένη σε μέθοδο που είχε αναπτύξει ο Παναγιώτης Βαρώτσος

Το πρωί της Δευτέρας συνεχίστηκε η σεισμική δραστηριότητα νοτιοανατολικά της Παλαιόχωρας στα Χανιά, με οκτώ σεισμικές δονήσεις από τις 3:58 έως τις 13:41 από τις οποίες τρείς ήταν 3,2 – 3,4 Ρίχτερ και οι υπόλοιπες κάτω των 3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Στο μεταξύ το πρωί ο Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας σε ανάρτησή του εμφανίζεται αισιόδοξος για την εξέλιξη της σεισμικής δραστηριότητας κάνοντας λόγο για «θετικά νέα»

Όπως γράφει χαρακτηριστικά:

«Καλημέρα σας, σήμερα έχουμε θετικά νέα από την στατιστική ανάλυση της σεισμικής δραστηριότητας στην νοτιοδυτική περιοχή της Κρήτης με την πιο σύγχρονη μέθοδο του φυσικού χρόνου (natural time) που έχει αναπτύξει ο Παναγιώτης Βαρώτσος.

Τα αποτελέσματα μας δίνουν σχετικά πολύ μικρές πιθανότητες για την εκδήλωση ισχυρού σεισμού άνω των 6 Ρίχτερ τώρα στην συγκεκριμένη περιοχή. 

Το EPS (earthquake potential score) είναι αυτή τη στιγμή στο 52.5 % και είναι σχετικά πολύ χαμηλό. Σας θυμίζω για σύγκριση ότι το αντίστοιχο σεισμικό δυναμικό EPS αμέσως πριν από τον πρόσφατο σεισμό στην Αλβανία ήταν 88.8 % όπως είχα τότε αναρτήσει.

Ελπίζω να επιβεβαιωθεί και στην πράξη η επιστημονική εκτίμηση, ο χρόνος θα δείξει, καλή εβδομάδα να έχουμε φίλοι μου.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook