Αν όχι όλοι, κάποιοι από σας σίγουρα θα θυμάστε τις περιπετειώδεις τελευταίες εκλογές του ΕΒΕΧ πρίν από δύο χρόνια σχεδόν…..

Ναι, ναι τότε που σήκωναν και τις πέτρες μέχρι και στο ποιο απομακρυσμένο χωριό του νομού μας μήπως βρουν κανέναν να ψηφίζει ώστε να του στείλουν το πούλμαν να τον μαζέψει να τον φέρει στην κάλπη….

Ναι τότε που ξαφνικά, άλλοι κρυφά και άλλοι φανερά, άρχισαν να εναντιώνονται στην τότε διοίκηση του ΕΒΕΧ (Μαργαρώνη). Μάλιστα ήταν τόσοι πολλοί αυτοί που κινητοποιήθηκαν ώστε προκάλεσαν τέτοια αναστάτωση στα μέλη του ΕΒΕΧ που δεν είχε προηγούμενο. Σχεδόν μπορούμε να πούμε ότι αναστατώθηκαν όλα τα Χανιά.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εκείνη την περίοδο δημοσίευσα υπογράφοντας φυσικά ως Σήφης Χιωτάκης ότι:  «Ο μοναδικός μηχανισμός που δεν ενεργοποιήθηκε στις εκλογές εναντίον μας ήταν αυτός των Αντικυθήρων….(Διάλε το ψόμα που λένε και στο χωριό μου στα Σφακιά)». Προεκλογικά κλέφτες μας ανέβαζαν οι αντίπαλοι υποψήφιοι, κλέφτες μας κατέβαζαν. Φυσικά  χάριν εντυπωσιασμού….αν γίνουμε διοίκηση θα τα βγάλουμε όλα στην φόρα έλεγαν, κι όταν τους ρωτάγαμε -Αν δεν βρείτε τίποτα τι θα κάνετε? Θα το πάρετε πίσω? Τότες έπιαναν το μπατζάκι από το παντελόνι τους και μας έλεγαν… -Εμείς φοράμε παντελόνια ρε…..

Ερχόμαστε λοιπόν δύο χρόνια αργότερα με μία επί της ουσίας ανύπαρκτη διοίκηση Ροκάκη, η οποία για να καλύψει το κενό της ανυπαρξίας της βγάζει κάθε τρείς και λίγο ένα δελτίο τύπου με φωτογραφίες και διθυραμβικούς τίτλους, ακόμα και για τις μεταξύ τους συναντήσεις. Έλεος. Με βάση τη λογική και την αξιοπρέπεια. Έλεος.

Δύο χρόνια μετά έχουν ξεσκονίσει και το τελευταίο τιμολόγιο προσπαθώντας να βρουν κάτι να μας κατηγορήσουν ως συμβούλιο επί προεδρίας Μαργαρώνη. Αυτό όπως καταλαβαίνουν όλοι οι παροικούντες στην πόλη και το νομό, δεν κατέστη εφικτό. Το μόνο που τους μένει να κάνουν αυτή την στιγμή,  για να συνεχίσει να αιωρείται στην ατμόσφαιρα ότι οι προηγούμενοι ήταν κλέφτες,  είναι να συνεχίσουν να μην εγκρίνουν τον ισολογισμό του 2014 παρά το πόρισμα των ορκωτών λογιστών ότι είναι όλα καλά, νόμιμα, τυπικά με τις αρμόζουσες υπογραφές ελέγχου να υπάρχουν από όπου πρέπει να υπάρχουν.

Αυτός ο ισολογισμός του 2014… εν έτη  2019 ήταν  η αφορμή της αγανάκτησης μας στο επεισοδιακό ΔΣ με τις φωτογραφίες της ντροπής και τις σκηνές που δεν ταιριάζουν σε όσους και για όσους θέλουν αυτός ο τόπος και η επιχειρηματικότητα να είναι υγιείς και να πάνε μπροστά. Διαπίστωσαν οι του κου Ροκάκη, ότι δεν έχουν την πλειοψηφία να τον καταψηφίσουν, αποφάσισαν λοιπόν να διακόψουν με προκλητικό τρόπο τη συνεδρίαση δυναμιτίζοντας το κλίμα και φέρνοντας όλους εμάς που έχουμε αποδείξει το τι σημαίνει ο τόπος μας και το τι είμαστε ικανοί να θυσιάσουμε για τον τόπο αυτό από τις ζωές μας, εκτός εαυτού. Φυσικά και δε δικαιολογώ σε καμία περίπτωση αυτά που έγιναν. Τα καταδικάζω από κάθε άποψη. Όπως καταδικάζω κάθε λεκτική ή σωματική βία.

Αυτό όμως που δε δέχομαι επίσης σε κανένα βαθμό και για κανένα λόγο είναι η κοινωνία να μη γνωρίζει τι συμβαίνει πίσω από τις κλειστές πόρτες του Επιμελητηρίου του νομού.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του ΕΒΕΧ ο πρόεδρος του και συγκεκριμένα ο κ. Ροκάκης, περνάει προϋπολογισμό κάνοντας χρήση του δικαιώματος τις διπλής ψήφου που έχει σε περίπτωση ισοψηφίας….

Όσοι μπορούν να αξιολογήσουν, ας το πράξουν. Επίσης, η ομάδα του κ. Ροκάκη ας γνωρίζει πως είναι ελεύθερη προς το διοικείν,  όμως μη ξεχνά ότι στο τέλος της διοίκησης της θα κριθεί. Μέχρι τότε όμως κανένα δικαίωμα στο να μας εμπαίζει και αυθαίρετα να μην εφαρμόζει τις νόμιμες διαδικασίες και τους κανόνες που διέπουν την επιμελητηριακή λειτουργία. Τρανταχτή απόδειξη για την μη τήρηση των νόμιμων διαδικασιών είναι η άρνηση της ομάδας Ροκάκη, να ψηφίσουν τον ισολογισμό του 2014 με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ως αντιπολίτευση, οφείλουμε να προστατεύσουμε τον θεσμό με όλες μας τις δυνάμεις και αυτό πράττουμε σε καθημερινή βάση, Μπορεί να μην αρέσει, μπορεί να ενοχλεί. Ας γνωρίζει όμως η διοίκηση Ροκάκη ότι εμείς δεν ξεχνάμε πως από την πρώτη μέρα που έκατσε στην καρέκλα του προέδρου έχει δείξει ποιες είναι οι πραγματικές του προθέσεις και το ενδιαφέρον για την λειτουργία του ΕΒΕΧ παρά τις περί αντίθετου δημόσιες διαβεβαιώσεις του. Καλούμε τον κ. Ροκάκη, να συνετίσει την ομάδα του και να συνετιστεί και ο ίδιος, με στόχο όχι να μην μας προκαλεί, αλλά με στόχο να μην προκαλέσει την ιστορία όταν θα τον κρίνει. Διότι η κρίση αυτή είτε έτσι είτε αλλιώς,  θα έρθει.

Με σεβασμό στην τοπική κοινωνία και τους συναδέλφους

Σήφης π.Γ. Χιωτάκης

Μέλος Δ.Σ του ΕΒΕΧ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook