"Καρφιά" ακούστηκαν από τις δυο παρατάξεις με φόντο την πρόταση για τροποποίηση του κανονισμού και μεταβίβαση αρμοδιοτήτων του Δ.Σ. προς τη διοικητική επιτροπή του ΕΒΕΧ .

Από την αποψινή συνεδρίαση που κινήθηκε σε ήρεμο κλίμα και δεν θύμιζε σε τίτοτα το εκρηκτικό κλίμα της προηγούμενης, δεν έλειψαν οι αιχμές κατά τη συζήτηση της πρότασης τροποποίησης του κανονισμού που έκανε η παράταξη Μαργαρώνη, με τον ίδιο να αναφέρει: "Σας κάνουμε έκκληση να μην φοβάστε και να φέρνετε τα θέματα στο Δ.Σ. Αν μαθαίνουμε τα θέματα μπορούμε να σας βοηθήσουμε. Οι πλειοψηφίες θα φτιάχνονται εδώ μέσα. Ζητάμε να καταργηθεί ο κανονισμός και να συσταθεί μια επιτροπή να εξετάσει και να φέρει έναν νέο κανονισμό ώστε να έρχονται θέματα για δαπάνες από 1000 ευρώ και πάνω"

Ροκάκης: Από εσάς παραλάβαμε αυτό που θέλετε να αλλάξετε - Δεν έχετε φέρει μια φορά μια αναπτυξιακή πρόταση για το καλό του επιχειρηματία

Ο κ. Αντώνης Ροκάκης, απαντώντας εξέφρασε την ικανοποίησή του που με την πρόταση αυτή της παράταξης του κ. Μαργαρώνη, ουσιαστικά αναγνωρίζεται τα λάθη του παρελθόντος, όπως είπε χαρακτηριστικά. "Από τη στιγμή που υπάρχει πρόταση μετάθεσης αρμοδιοτήτων και τροποποίησης λειτουργίας, ουσιαστικά αναγνωρίζετε ότι πρέπει να αλλάξει αυτό μετά από χρόνια. Δεν έχουμε κανένα φόβο. Όπως παραλάβαμε από εσάς τη διοίκηση του ΕΒΕΧ με τον ίδιο τρόπο συνεχίζουμε. Δεν ήμασταν εμείς τότε που είχαμε αποφασίσει αυτόν τον τρόπο λειτουργίας" τόνισε ο κ. Ροκάκης. Ως προς την πρόταση να έρχονται στο Δ.Σ. περισσότερα θέματα προς συζήτηση ο κ. Ροκάκης, απάντησε στον κ. Μαργαρώνη: "Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμιά αναπτυξιακή πρόταση από την πλευρά σας για το καλό του Χανιώτη επιχειρηματία. Οι μόνες εισηγήσεις που έχουν γίνει από εσάς είναι ελεγκτικές και στείρας αντιπαράθεσης. Φέρτε προτάσεις. Ακόμα και σήμερα η εισήγησή σας είναι είναι η τροποποίηση του οργανισμού που τον βρήκαμε από εσάς! Αυτά είναι τα θέματά μας; Αυτός είναι ο προβληματισμός μας;"


Παράταξη Μαργαρώνη: "Χρειάζεται να υπάρξει αναγέννηση"

Από την πλευρά της παράταξης του κ. Μαργαρώνη, ο εισηγητής της μεταβίβασης των αρμοδιοτήτων, Γιάννης Φραγκάκης, ζήτησε να γίνει αναγέννηση με την ψήφιση αυτής της πρότασης, με τον κ. Ροκάκη να ανταπαντά ότι δεν γίνεται να μιλά για αναγέννηση εκτός κι αν εννοεί ότι υπήρχε μεσαίωνας τα προηγούμενα χρόνια στην προηγούμενη διοίκηση και τον κ. Φραγκάκη να επανέρχεται λέγοντας ότι κάνει λόγο επαναπροσδιορισμού του Δ.Σ. "το οποίο 2 χρόνια τώρα έχει καταρρακωθεί". Απαντώντας επίσης, στην αιχμή του κ. Ροκάκη ότι η παράταξη Μαργαρώνη δεν έχει φέρει όλα αυτά τα χρόνια μια πρόταση αναπτυξιακή, υποστήριξε ότι ο κ. Ροκάκης δεν έχει δρομολογήσει στη θητεία της κανένα πρόγραμμα και ό,τι τρέχει είναι από την προηγούμενη θητεία.

Ο κ. Ροκάκης, απέναντι σε αυτή την τοποθέτηση, άρχισε να απαρριθμεί σειρά προγραμμάτων τα οποία έχει καταθέσει στη μέχρι στιγμής θητεία του, ενώ πρότεινε να δημιουργηθούν επιτροπές και από τις δυο παρατάξεις οι οποίες θα κάτσουν σε ένα τραπέζι διαλόγου για να γίνουν προτάσεις ουσίας.  Πρότεινε επίσης, η μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων από τη Διοικητική Επιτροπή στο Διοικητικό Συμβούλιο να συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση.