Προτάσεις για τον τουρισμό στα Χανιά από τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη.

Έβγαλε τελικά ειδήσεις η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Minoa Palace Resort για την παρουσίαση του φωτογραφικού λευκώματος του Δήμου Πλατανιά, με τίτλο «The Essence of Crete» (Εκδόσεις Μίλητος).

Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης έκανε προτάσεις που σίγουρα μπορούν να καταστούν ωφέλιμες για τον τουρισμό στο Νομό Χανίων.

Ποιο συγκεκριμένα πρότεινε:

α) Να γίνει επισκέψιμη για τον κόσμο η νησίδα των Θοδωρού
β) Να υπάρξει αύξηση στην τιμή του εισιτηρίου στον Εθνικό Δρυμό Σαμαριάς. Αρκεί τα χρήματα αυτά να επιστρέφουν για έργα και παρεμβάσεις στην περιοχή.

Επί της ουσίας ο κ. Φραγκάκης αναφέρθηκε σε αυτό που έκανε αναφορά και στην πρόσφατη σύσκεψη στο ΕΒΕΧ ότι πλέον το μοντέλο “Ήλιος και Θάλασσα” δεν μπορεί να αποτελεί πλέον το μόνο κίνητρο για τους επισκέπτες μας. Θέλει εμπλουτισμό και ωρίμανση και άλλες επιλογές που θα δίδεται κίνητρο στους επισκέπτες.

Όπως τόνισε ο κ. Φραγκάκης κατά την ομιλία του στην εκδήλωση “οι αλλαγές θα πρέπει να γίνουν σταδιακά”.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης έκανε μια αναφορά στο λεύκωμα που εξέδωσε ο Δήμος Πλατανιά το οποίο παρουσιάζει το λεύκωμά του, προσπαθώντας να χωρέσει όσο είναι δυνατόν σε ένα λεύκωμα των 200 σελίδων, στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν. Στοιχεία περιβαλλοντικής ομορφιάς, πολιτισμικών αναφορών, τουριστικών αξιοθέατων και άλλα που ενδιαφέρουν τους επισκέπτες.

Για το λεύκωμα μίλησαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού Δημήτρης Φραγκάκης, ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς – Δυτικής Κρήτης, βιολόγος Πέτρος Λυμπεράκης και ο γενικός διευθυντής της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης Κωνσταντίνος Ζορμπάς.

Το συντονισμό της εκδήλωσης πραγματοποίησε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Καμπουράκης.

(Φωτογραφίες: Βαγγέλης Δεσποτάκης, Γιώργος Καλαϊτζάκης)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook