Περίπου 1,700 εκατομ. ευρώ είναι οι οφειλές των δήμων στη ΔΕΔΙΣΑ με αποτέλεσμα η επιχείρηση να αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα με συνέπειες τόσο στη λειτουργία της όσο και στη μισθοδοσία των εργαζομένων.

Η ΔΕΔΙΣΑ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και ζητά από τους δήμους να εξοφλήσουν τα χρέη τους, διαφορετικά τα προβλήματα συνεχώς θα διογκώνονται.

Σήμερα μάλιστα στα γραφεία της επιχείρησης παρουσιάστηκαν οι οφειλές των προηγούμενων ετών.

Συγκεκριμένα ο καποδιαστριακός δήμος Χανίων χρωστά για το 2010 501.199 ευρώ, ο δήμος Πλατανιά 185,971 ευρώ, ο δήμος Κισάμου 65.918 ευρώ, ο δήμος Αποκορώνου 130.502 ευρώ, ο δήμος Σφακίων 226,18 ευρώ και ο δήμος Καντάνου 11,725 ευρώ.

Για τον Ιανουάριο του 2011 οι δήμοι χρωστούν στη ΔΕΔΙΣΑ 639.582 ευρώ ενώ για τα προηγούμενα έτη οι δήμοι Σούδας, Κισάμου, Μηθύμνης και Γεωργιούπολης χρωστούν 132.220 ευρώ.

Όπως ανέφερε στο Flashnews.gr ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΙΣΑ, Λευτέρης Κοπάσης,

\”τα μηνιαία έξοδα της επιχείρησης αγγίζουν τα εξιακόσιες χιλιάδες Ευρώ. Αυτό συμαίνει ότι έχουμε περίπου διόμιση μήνες καθυστέρηση, και αντίστοιχη καθυστέρηση στις δικές μας υποχρεώσεις, δηλαδή αυτά δεν είνα μόνο χρήματα, τα οποία μας οφείλουν οι Δήμοι αλλά είναι και χρήματα τα οποία οφείλουμε εμείς σε υποχρεώσεις που έχουμε. Μιλάμε για έναν φαύλο κύκλο. Αυτή τη στιγμή, η όλη κατάσταση που επικρατεί, έχει σαν αποτέλεσμα οι υπηρεσίες που παρέχουμε να μην είναι αυτές που θα έπρεπε να είναι.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook