Στόχος να επεκταθούν τα προγράμματα ενημέρωσης και σε άλλες ομάδες ατόμων

Πρώτες βοήθειες οι οποίες μπορούν σε κάποιες περιπτώσεις να σώσουν μια ζωή, παρακολούθησαν σήμερα υπάλληλοι της αντιπεριφέρειας Χανίων.

Ο πρόεδρος του παραρτήματος Χανίων του Ερυθρού Σταυρού, παρουσίασε βασικές τεχνικές οι οποίες μπορούν να αποβούν σωτήριες σε ένα έκτακτο περιστατικό.

Στόχος το επόμενο χρονικό διάστημα μάλιστα, είναι να επεκταθούν αυτά τα προγράμματα ενημέρωσης από την περιφερειακή ενότητα Χανίων και σε άλλες ομάδες ατόμων.

Όπως ανέφερε η εντεταλμένη υγείας για την περιφερειακή ενότητα Χανίων, Σοφία Μαλανδράκη που διοργάνωσε την ενημέρωση αυτή:

“Γίνονται μαθήματα πρώτων βοηθειών που αφορούν τους ανθρώπους των υπηρεσιών της αντιπεριφέρειας Χανίων. Δεν είναι μόνο συμβολική η κίνηση είναι και ουσιαστική γιατί δεν παύουν να είναι άνθρωποι μαζεμένοι σε ένα κτήριο που πρέπει πιθανόν κάποια στιγμή να χρειαστεί να βοηθήσει ο ένας τον άλλο, όσο και τους πολίτες που απευθύνονται σε αυτούς. Θέλουμε να στοχεύσουμε στην επανάληψη της εκπαίδευσης των ανθρώπων.

Υπάρχουν δυο είδη εκπαίδευσης, η ενημέρωση όπως είναι η σημερινή και αυτά που δίνουν πιστοποίηση. Ξεκινάμε σε συνεργασία με το περιφερειακό τμήμα Χανίων του Ερυθρού Σταυρού την ενημέρωση, την οποία θα προσπαθήσουμε ακόμα και στους ίδιους τους ανθρώπους της υπηρεσίας να επαναλαμβάνεται ανά διαστήματα. Επίσης, αυτό δεν θα γίνει μόνο για ανθρώπους της περιφέρειας, αλλά θα στοχεύσουμε σε ομάδες ατόμων, πχ στον χώρο της εκπαίδευσης, των μεταφορών ή ακόμα και σε απομακρυσμένα χωριά. Έχει αναφερθεί ότι παιδί έχει βοηθήσει τον μπαμπά του χάρις στα μαθήματα που είχε κάνει. 

Η αντιπεριφέρεια Χανίων, δεν συνεργάζεται μόνο με το παράρτημα Χανίων του Ερυθρού Σταυρού, αλλά και με το παράρτημα Κισσάμου και με το ΕΚΑΒ. Στόχος μας είναι από τη νέα χρονιά να ξεκινήσουν τα μαθήματα με όλους τους πιστοποιημένους φορείς”

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του παραρτήματος Χανίων του Ερυθρού Σταυρού και εκπαιδευτής, Νίκος Γιαννακάκης:

“Πρόκειται για ενημέρωση ώστε οι άνθρωποι να έρθουν και να εκπαιδευτούν στο κομμάτι των πρώτων βοηθειών. Η ενημέρωση δεν έχει πολύ μεγάλη διαφορά από τη διαδικασία που κάνουμε για την πιστοποίηση. Είναι μια ευκαιρία σήμερα να ενημερωθούν και στη συνέχεια όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στα προγράμματα για την πιστοποίησή τους.

Σαν Ερυθρός Σταυρός κάνουμε προγράμματα πρώτων βοηθειών που περιλαμβάνουν καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση με πιστοποίηση μέχρι παροχή πρώτων βοηθειών με πιστοποίηση. 

Πρέπει ο καθένας να φανταστεί τον εαυτό του ως τραυματία. Θα ήθελε εκείνη τη στιγμή κάποιον δίπλα του να ξέρει από πρώτες βοήθειες; Εννοείται πως ναι. Πραγματικά από τις πρώτες βοήθειες και από αυτές τις ενημερώσεις έχουμε δει να σώζονται άνθρωποι”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook