Αλλάζει η διαδικασία με την οποία θα επιλέγονται οι εκθέτες που θα φιλοξενούνται – Ψηφίστηκε ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο Χανίων

Να σταματήσει πλέον η παραχώρηση του χαρακτηριστικού μνημείου στο ενετικό λιμάνι Χανίων για να φιλοξενεί καλλιτέχνες που πωλούν πίνακες και έργα τέχνης, αποφασίστηκε στο δημοτικό συμβούλιο Χανίων.

Στην εισήγησή του ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων, Μανώλης Κοτσιφάκης πρότεινε να γνωμοδοτεί πλέον η καλλιτεχνική επιτροπή της Δημοτικής Πινακοθήκης Χανίων σχετικά με το ποια καλλιτεχνική έκθεση και ποιος δημιουργός θα φιλοξενείται στο Γιαλί Τζαμί και στη συνέχεια την τελική απόφαση βάσει και της γνωμοδότησης, θα λαμβάνει το Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.

Να σημειωθεί ότι ο κανονισμός δεν επιτρέπει την πώληση εντός του χώρου του μνημείου, κάτι όμως που καταστρατηγείτο όλα αυτά τα χρόνια.

Η πρόταση αυτή έγινε στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να προστατευτεί ο μνημειακός χαρακτήρας και να απαλλαγεί από δραστηριότητες εντός του που έχουν στόχο την πώληση. Μάλιστα, έγινε αναφορά ότι τρεις δημιουργοί που επρόκειτο να εκθέσουν τον Δεκέμβριου, μόλις διαπίστωσαν τον εμπορικό χαρακτήρα των εκθέσεων που φιλοξενούνταν στο μνημείο, απέσυραν το ενδιαφέρον τους.

Η πρόταση αυτή βρήκε την ομόφωνα σύμφωνη γνώμη του σώματος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook