Ενημέρωση απο τον “Ορίζοντα” και αιμοδοσία

Πριν απο κάποιο χρονικό διάστημα στο Δημόσιο ΙΕΚ Χανίων πραγματοποιήθηκαν δύο δράσεις απο την ομάδα εθελοντών του συλλόγου Ορίζοντας , που ασχολούνται με την εξάπλωση του εθελοντισμού , όσον αφορά στους δότες μυελού των οστών και απο το προσωπικό της Αιμοδοσίας του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Χανίων <<Αγ. Γεώργιος>> για τη συλλογή αίματος, για τους συνανθρώπους μας που υποφέρουν.

Σε ανακοίνωση της Γραμματείας του Δημόσιου ΙΕΚ Χανίων αναφέρονται τα εξής:

“Καταρτιζόμενοι και εκπαιδευτές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα με μεγάλη προθυμία και έτσι και οι δύο δράσεις στέφτηκαν με επιτυχία.

Κατά τη διάρκεια των δράσεων, υπήρξε αλληλεπίδραση και έντονο ενδιαφέρον από τους καταρτιζόμενους για τη διαδικασία της συμμετοχής στην τράπεζα εθελοντών δοτών μυελού των οστών και μάλιστα είχαμε τη χαρά να εγγράψουμε 50 νέα μέλη.

Επίσης συλλέχθηκαν 55 φιάλες αίμα για να διατεθούν στην Αιμοδοσία Χανίων.

Ευχαριστούμε πολύ την κ Μανουσάκη Κατερίνα και τις κυρίες από τον Ορίζοντα, που συμμετείχαν στην ενημέρωση των καταρτιζόμενων, για να γίνει κατανοητό σε όλους, πόσο απλή είναι η διαδικασία να γίνει κάποιος δότης μυελού των οστών.

Επίσης, την Προϊσταμένη της Αιμοδοσίας κ Πετρουλάκη Ελένη και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που ήρθε σε ώρες εκτός του τυπικού τους ωραρίου για να εξυπηρετήσει το σχολείο που λειτουργεί το απόγευμα.

Τέλος ευχαριστούμε πολύ τους καταρτιζόμενους και τους εκπαιδευτές μας για την άψογη συνεργασία…”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook