Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες της Β’ Γενικής Συνέλευσης του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών, το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019 στο Κέντρο Πολιτισμού “Ελληνικός Κόσμος”.

Το Επιμελητήριο Ρεθύμνης εκπροσώπησε το μέλος ΔΣ του και Πρόεδρος της Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας κυρία Αναστασία Μανώλα. Η κυρία Μανώλα, ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΕΔΕΓΕ, μεταφέρει το θετικό και αισιόδοξο κλίμα της Συνέλευσης σχετικά με τις πρωτοβουλίες ενίσχυσης και υποστήριξης της μικρομεσαίας γυναικείας επιχειρηματικότητας. Η ατζέντα επικεντρώθηκε σε θέματα εκπαίδευσης και κατάρτισης των γυναικών στις νέες ψηφιακές δεξιότητες, πρόσβαση σε ευέλικτα χρηματοδοτικά εργαλεία και νέα επιχειρηματικά μοντέλα, στη δημιουργία πλατφόρμας δικτύωσης των επιχειρήσεών μέσω του Δικτύου αλλά και σχεδιασμό κοινών δράσεων των Επιμελητηρίων για το 2020 με στόχο την ενδυνάμωση των γυναικών επιχειρηματιών και την αύξηση του τζίρου των επιχειρήσεων τους.

Τις εργασίες της Συνέλευσης χαιρέτισαν ο κύριος Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Ανάπτυξης, η κυρία Μαρία Συρεγγέλα ΓΓ Πολιτικής Ισότητας, η Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κυρία Βασιλική Λαζαράκου, ο Διοικητής του ΟΑΕΔ κύριος Σπύρος Πρωτοψάλτης, η Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου κυρία Λίτσα Παναγιωτοπούλου, ο Πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο Πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ο Γενικός Διευθυντής Εταιρικής Διακυβέρνησης και Κανονιστικής Συμμόρφωσης της Εθνικής Τράπεζας κ. Παναγιώτης Δασμάνογλου και φυσικά Πρόεδροι Επιμελητηρίων και Εμπορικών Συλλόγων.

Όλοι επεσήμαναν τη σημασία της επίλυσης του μείζονος ζητήματος διάκρισης των φύλων στην εργασία, τα μισθολογικά θέματα, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας γενικότερα της ελληνικής επιχείρησης.

Έρευνες καταδεικνύουν σαφώς ότι η ενεργοποίηση καινοτόμων μεθόδων στην επιχειρηματικότητα και η εκπαίδευση σε βασικές ψηφιακές δεξιότητες μπορούν να τριπλασιάσουν το τζίρο της μικρομεσαίας επιχείρησης χωρίς να την επιβαρύνουν με επιπλέον κόστη. Επίσης, η νέα προσέγγιση της εργαλειοθήκης του ΟΑΕΔ, την οποία παρουσίασε ο Διοικητής του Οργανισμού κύριος Σ. Πρωτοψάλτης, ενεργοποιεί ένα νέο σύμμαχο της ελληνικής επιχείρησης, του εργοδότη κι όχο μόνο του εργαζομένου πια. Πλήθος δωρεάν παροχών σε θέματα χρηματοδότησης εργασίας, κατάρτισης κι επιμόρφωσης αλλά και εξεύρεσης εργατικού δυναμικού προσδοκούν να δώσουν νέα ώθηση στην ανάπτυξη της ελληνικής επιχείρησης.

Ακολούθησε ξενάγηση στον εκθεσιακό χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η έκθεση «Ελληνική Μόδα – 100 χρόνια έμπνευσης και δημιουργίας». Στον προθάλαμο της έκθεσης παρουσιάστηκαν οι δημιουργίες των Ρεθεμνιώτικων επιχειρήσεων, που είχαν την τιμητική τους. Οι επιχειρήσεις που εκπροσωπούν την Ρεθυμνιώτικη παραγωγή του κλάδου της μόδας, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Επιμελητηρίου και φιλοξενούνται, για το χρονικό διάστημα 6/12/2019 – 20/12/2019 στην έκθεση, είναι οι:

Ploumia – Σκαρλάτου – Τσαουρλαδάκη Αρετή
Sundali by e…creations – Μολδοβανίδου Ευδοξία
KLOTHO – Θεοχάρη Αλεξάνδρα
Spantis Leather Workshop – Σπαντιδάκης Γιάννης
Θεοδωράκη Χαρά – κόσμημα

 Η Πρόεδρος του ΕΕΔΕΓΕ, κα Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου απευθύνει χαιρετισμό στην έναρξη των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης

 Άποψη του χώρου της περιοδικής έκθεσης με δημιουργίες επιχειρήσεων από το Επιμελητήριο Ρεθύμνου και το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook