Σε ρόλο….. ΟΗΕ η Αντιπεριφέρεια Χανίων για την διαμάχη μεταξύ ΤΟΕΒ και ΟΑΚ Α.Ε.

Μετά από τρεις εβδομάδες διακοπής στην παροχή νερού από τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης προς τον ΤΟΕΒ Δυτικού Αποκόρωνα, σήμερα οι δύο πλευρές κάθισαν σε κοινό τραπέζι συζήτησης με την διαμεσολάβηση της Αντιπεριφέρειας Χανίων.

Σε ρόλο διαπραγματευτών ο Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Καλογερής και η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Μάνια Μυλωνάκη, με την συνδρομή των Περιφερειακών Συμβούλων  Γιάννη Μανούσακα και Νίκου Κοπάση κατάφεραν μετά από σχεδόν τρεις ώρες να φέρουν «κοντά» τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΑΚ Φώτη Καζάζη με τον πρόεδρο του ΤΟΕΒ Δυτικού Αποκόρωνα Γιάννη Σπανουδάκη.

Υπενθυμίζεται πως ο ΟΑΚ ΑΕ προχώρησε στην διακοπή της παροχής νερού στον Δυτικό Αποκόρωνα καθώς ο ΤΟΕΒ της περιοχής δεν συμφωνούσε με την νέα σύμβαση η οποία σύμφωνα με τους νέους νόμους έπρεπε να συναφθεί μεταξύ των δύο μερών.

Μετά από πολύ συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, με την πολύτιμη συμβολή των… «διαμεσολαβητών», τελικά υπήρξε συμφωνία για άμεση καταβολή στον ΟΑΚ ενός υπολοίπου 42.000 ευρώ που είχε απομείνει από την προηγούμενη σύμβαση και για την σύναψη νέας σύμβασης με μικρές τροποποιήσεις η οποία θα υπογραφεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Η νέα σύμβαση θα αφορά στο χρονικό διάστημα από τον Οκτώβριο του 2018 μέχρι και σχεδόν τα μέσα του 2020 και θα αναφέρει μια εκτιμώμενη ποσότητα παροχής νερού η οποία συνολικά θα φτάνει περίπου στα 3,5 εκατομμύρια κυβικά μέτρα.

Όμως η ποσότητα νερού που τελικά θα τιμολογηθεί θα εξαρτηθεί από την πραγματική κατανάλωση σύμφωνα με τις καταμετρήσεις που θα γίνουν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook