Διαμαρτύρονται για απουσία επικοινωνίας και συνεννόησης με τη Διεύθυνση του σχολείου

Κλειστό παρέμεινε σήμερα το Μουσικό Σχολείο Χανίων με τα παιδιά να προχωρούν σε κατάληψη. Μάλιστα η κίνηση τους αυτή. σύμφωνα με τους μαθητές βρίσκει τη στήριξη και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων που συμμερίζονται τα αιτήματά τους.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του 15μελούς του σχολείου, οι μαθητές αποφάσισαν να καταλάβουν σήμερα το σχολείο καθώς όπως δηλώνουν τα τελευταία δυο χρόνια η δραστηριότητα του σχολείου έχει συρρικνωθεί επιρρίπτοντας την ευθύνη στη Διεύθυνση στην οποία καταλογίζουν έλλειψη επικοινωνίας και αδράνεια.

Όπως ανέφερε στο Flashnews.gr o pρόεδρος του 15μελους, Κωνσταντίνος Παπαδάκης:

“Υπάρχει έλλειψη επικοινωνίας μεταξύ διδασκόντων, μαθητών και διεύθυνσης. Είναι φανερό αυτό αν σκεφτείτε ότι μέχρι το 2017 το σχολείο είχε ενεργό δράση όχι μόνο στον τομέα των μουσικών δραστηριοτήτων αλλά και σε μαθήματα γενικής παιδείας όπως η Φυσική – θυμίζω είχαμε ανέβει Αθήνα γιατί είχαμε κατασκευάσει 4 σεισμογράφους. Το σχολείο έχει πάρει τον κατήφορο από το 2018 και είμαστε στη χειρότερη δυνατή κατάσταση. Τη Διεύθυνση την ενδιαφέρει πλέον περισσότερο τα μαθήκατα γενικής και όχι της μουσικής, το Μουσικό Σχολείο έχει χάσει πια την καλλιτεχνική του ταυτότητα. Για παράδειγμα η Διεύθυνση αρνήθηκε την πρόταση του αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και καθηγητή μουσικών σπουδών, να συμμετάσχει η χορωδία του σχολείου μας σε μια χριστουγεννιάτικη εκδήλωση την περσινή χρονιά με αποτέλεσμα να αναγκαστεί ο Σύλλογος Γονέων να πάρει την καθηγήτρια της χορωδίας και παιδιά του σχολείου και να μετονομάσει τη χορωδία ώστε να έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν. Οι γονείς προσπάθησαν να βρουν δίαυλο επικοινωνίας με τη Διεύθυνση. Τα αποτελέσματα δεν ήταν καλά.”

Επιπλέον οι μαθητές ζητούν να υπάρξει διεκδίκηση ενός καταλληλότερου κτιρίου για τη στέγαση των αναγκών του μουσικού σχολείου: 

“Πριν από δυο χρόνια όταν είχε γίνει ένα σχολικό συμβούλιο δεν παρευρέθηκε κανένας από το σχολείο μας ώστε να διεκδικηθεί κτίριο για εμάς μέσω ΣΔΙΤ. Εμείς οι μαθητές και οι γονείς απαιτούμε σχολείο κατάλλληλο” τόνισε ο Κ. Παπαδάκης.

Αύριο αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ της Διεύθυνσης, των γονέων και των μαθητών σε μια προσπάθεια να βρεθεί κοινό σημείο επικοινωνίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook