Στην τεράστια αγορά της Πολωνίας βρέθηκε για τέταρτη φορά το Επιμελητήριο Ηρακλείου συμμετέχοντας σε διεθνή έκθεση.

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου συμμετείχε με επιχειρήσεις – μέλη του στην «5η Έκθεση Γαστρονομίας και Τουρισμού  Grecka Panorama»,  η οποία πραγματοποιήθηκε στη Βαρσοβία 7 και 8 Δεκεμβρίου 2019.

Η αντιπροσωπία του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων του Ηρακλείου είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν για άλλη μια φορά το μεγάλο και συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον της Πολωνικής αγοράς για τα κρητικά προϊόντα διατροφής και τις υπηρεσίες τουρισμού, όπως αποδείχθηκε και από τις πωλήσεις λιανικής που έγιναν στη διάρκεια της έκθεσης, αλλά και τη συμμετοχή επιχειρήσεων της Πολωνίας στις Β2Β συναντήσεις (προκαθορισμένες και στοχευμένες επαγγελματικές συναντήσεις) στις 6 Δεκεμβρίου. 

Στην αποστολή συμμετείχαν οι επιχειρήσεις:
EVAS WALK -NATURAL CRETAN FLAVORS ΙΚΕ
ΑΧΧΙΟΝ ΑΕ
ΦΡΑΓΚΙΑΔΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ
ΥΙΟΙ ΕΜΜ. ΠΡΟΤΟΓΕΡΑΚΗ ΟΕ 
ΚΑΛΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟ – ΚΟΛΕΤΖΑΚΗΣ ΕΜΜ. ΟΕ – CULTERRA
ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗ ΑΣΠΑΣΙΑ –ΤΟ ΜΑΓΓΙΡΙ
Ι.& Σ ΒΙΔΑΚΗ ΙΚΕ  
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΟΡΙΖΑΝΑΚΗΣ του ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ
CRETA MARIS 

Η Έκθεση Grecka Panorama διεξάγεται τα τελευταία 5 χρόνια σε Σκανδιναβία και Πολωνία  με τη συμμετοχή  10.000  και πλέον επισκεπτών, οι οποίοι ενδιαφέρονται αποκλειστικά για Ελληνικά Τρόφιμα-Ποτά και Υπηρεσίες τουρισμού. 

Να σημειωθεί ότι η οικονομία της Πολωνίας είναι η 8η στην Ευρώπη με ρυθμό ανάπτυξης 2,9% με 39 εκατομμύρια καταναλωτές, εκ των οποίων πολλοί νέοι που ανήκουν στη μεσαία τάξη. 

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου –μέλος του Enterprise Europe Network- παρείχε μερική χρηματοδότηση σε έξι από τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις, οι οποίες ανταποκρίθηκαν εγκαίρως στην ανοικτή πρόσκληση του φορέα το περασμένο καλοκαίρι και επιδοτήθηκαν για τη συμμετοχή τους, καθώς πληρούσαν τις προϋποθέσεις που είχαν τεθεί. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook