Κάθε φορά που βρέχει όλα τα χωριά του δήμου μένουν χωρίς ρεύμα ενώ πρέπει να παρέμβει συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ για να επανέλθει. 

Όπως τόνισε στο flashnews.gr, o δήμαρχος Σφακίων, Μανούσος Χιωτάκης, ο δήμος Σφακίων τα τελευταία χρόνια έχει πρόβλημα με το δίκτυο ρεύματος, καθώς είναι αρκετά παλιό, με αποτέλεσμα να γίνονται διακοπές ρεύματος όποτε βρέξει ή πέσουν κεραυνοί στην περιοχή. 

'Πριν από τις τρεις ημέρες, από τα Ασκύφου μέχρι την Σκαλωτή, είχε διακοπή ρεύματος όλο το βράδυ και το ρεύμα επανήλθε το πρωί, αφότου εργάστηκαν τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ", ανέφερε ο κ. Χιωτάκης. 

Μάλιστα, ενώ έχουν αγοραστεί νέοι στύλοι για να αντικαταστήσουν τους παλιούς, όπως ανέφερε ο κ. Χιωτάκης, οι στύλοι δεν έχουν χρησιμοποιηθεί. Στο αμέσως επόμενο διάστημα, επιτροπή του δήμου Σφακίων, πρόκειται να επισκεφθεί τα γραφεία της ΔΕΔΔΗΕ, προκειμένου να βρεθεί λύση. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του δήμου:

"Στο Δήμο Σφακίων το τελευταίο χρονικό διάστημα,  η παραμικρή ήπια βροχόπτωση προκαλεί συνεχές διακοπές ρεύματος οι οποίες διαρκούν από λίγα λεπτά ως και αρκετές ώρες.

Οι απροειδοποίητες αυτές διακοπές ρεύματος δημιουργούν σοβαρά προβλήματα και κατά συνέπεια την οικονομική επιβάρυνση και ζημία στους κατοίκους και δημότες του Δήμου μας.

Από την πολύωρη διακοπή ρεύματος επέρχονται ζημιές σε αντλιοστάσια ύδρευσης και άρδευσης ,στο δημοτικό φωτισμό ,σε οικιακές συσκευές ,σε ποιμνιοστάσια, σε φωτοβολταϊκά πάρκα ,σε εξοπλισμό επιχειρήσεων. Επίσης είναι επικίνδυνο για τους ασθενείς που εξαρτώνται από συσκευές που λειτουργούν με ρεύμα και κάθε διακοπή είναι δυνητικά επικίνδυνη για τη ζωή τους.

Είναι προφανές ότι η δυσλειτουργία οφείλεται σε τεχνικά υποβαθμισμένο και κακά συντηρημένο δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας στο Δήμο μας και το φαινόμενο αυτό ξεφεύγει πλέον των ορίων των συνήθων βλαβών.

Η δημοτική αρχή είναι διατεθειμένη  να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για την διασφάλιση της ποιότητας ζωής των δημοτών της".