Με δημόσια χρηματοδότηση και απρόσκοπτα ο Περιφερειακός σχεδιασμός διαχείρισης απορριμμάτων.

«Η υλοποίηση των έργων του Περιφερειακού Σχεδιασμού διαχείρισης των απορριμμάτων στην Κρήτη, προχωρεί απρόσκοπτα, με δημόσια χρηματοδότηση χάριν της συνεχούς προσπάθειας του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη», τόνισε ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για το Περιβάλλον Νίκος Ξυλούρης ο οποίος συντόνισε ημερίδα για την παρουσίαση της Μελέτης Σχεδίου Διαχείρισης Φυσικών και Τεχνολογικών Κινδύνων, στην ευρύτερη περιοχή εγκαταστάσεων του ΦΟ.Δ.Σ.Α. Βόρειας Πεδιάδας και παρουσίασε αναλυτικά τον Περιφερειακό Σχεδιασμό.  

Η μελέτη που καταρτίστηκε για την ασφάλεια του ΧΥΤΑ Χερσονήσου, αποτέλεσε αφορμή για να γίνει μια σφαιρική ενημέρωση και συζήτηση για το θέμα της διαχείρισης στερεών αποβλήτων. Παρουσιάστηκε η υλοποίηση των έργων από όλους τους ΦΟ.Δ.Σ.Α. για τα εκτελούμενα και για τα προγραμματιζόμενα. 

   Η αναγκαιότητα για την παρακολούθηση των περιβαλλοντικών παραμέτρων αλλά και των κινδύνων που εγκυμονούν από τη λειτουργία των ΧΥΤΑ, επιβάλει στους ΦΟ.Δ.Σ.Α. να λειτουργούν με ένα σχεδιασμό πρόληψης, για όλα τα επικίνδυνα φαινόμενα. Τη μελέτη συνέταξε και παρουσίασε, ο γνωστός καθηγητής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας.

Όπως τόνισε ο κ. Ξυλούρης, η συγκεκριμένη διοργάνωση υπήρξε μια πρωτοποριακή ημερίδα για την παρουσίαση της Μελέτης Σχεδίου Διαχείρισης Φυσικών και Τεχνολογικών Κινδύνων, στην ευρύτερη περιοχή εγκαταστάσεων του ΦΟ.Δ.Σ.Α. Βόρειας Πεδιάδας Α.Ε. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook