Την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019 χιλιάδες οικονομολόγοι καλούνται να εκλέξουν την  νέα Διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και των περιφερειακών τμημάτων του.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στα Χανιά. Απεφοίτησα από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και είμαι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (ΜΒΑ). Βρίσκομαι στην ενεργό δράση σαν οικονομολόγος στον ιδιωτικό τομέα και την ελεύθερη αγορά εργασίας .Είμαι εκλεγμένο μέλος της διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητήριου Δυτ. Κρήτης από τον Μάιο 2017.

Θα είμαι ξανά υποψήφιος στις εκλογές με την  παράταξή, Προοδευτική Δημοκρατική Συνεργασία Οικονομολόγων. Ανανεωμένη με καινούργια πρόσωπα και σύγχρονες ιδέες  επαναδιεκδικούμε και αγωνιζόμαστε :

-Για την αναβάθμιση του επαγγέλματος μας αλλά και την πλήρη κατοχύρωση της επαγγελματικής δραστηριότητας όλων των συναφών οικονομολογικών ειδικοτήτων.

-Την ανάδειξη του ΟΕΕ σε ρυθμιστή και συμβουλευτικό όργανο της πολιτείας αφού έχει όλες τις προϋποθέσεις να εξελιχτεί σε χρήσιμο θεσμό και φορέα υπεύθυνης επιστημονικής και επαγγελματικής κατάρτισης.

-Την καταπολέμηση της ανεργίας των συναδέλφων οικονομολόγων με δράσεις, αξιοποιώντας τα διαθέσιμα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία για την υλοποίηση προγραμμάτων συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης.

-Την κατοχύρωση από το ΟΕΕ της επιβολής των ελάχιστων αμοιβών που θα πρέπει να εισπράττουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες – λογιστές-φοροτεχνικοί για τις υπηρεσίες που είναι υποχρεωμένοι να παρέχουν.

Την επομένη Κυριακή καλώ όλους τους συναδέλφους να στηρίξουν την προσπάθεια μας και να επιλέξουν την Προοδευτική Δημοκρατική Συνεργασία Οικονομολόγων.

Με οδηγό τις άξιες μας και τις αρχές μας

Με όραμα και πρόγραμμα

Για να είναι το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος 

Χρήσιμο στα μέλη του - Ωφέλιμο στην κοινωνία.

Κρατάμε τα θετικά του παρελθόντος και ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον, με μοναδικό μας μέλημα να σταθούμε αντάξιοι των προσδοκιών όλων των συναδέλφων μας.Για μένα σημαντικότερο όλων είναι να ενώσουμε όλοι οι οικονομολόγοι μαζί την φωνή μας, για ένα Σύγχρονο, Εξωστρεφές Οικονομικό Επιμελητήριο, που θα είναι δίνει ρεαλιστικές λύσεις στα προβλήματα που πλήττουν τον κλάδο μας και θα είναι παρόν στα κρίσιμα οικονομικά και αναπτυξιακά προβλήματα της χώρας, δίνοντας συγχρόνως πνοή ανανέωσης για το μέλλον.

Όσον αφορά στους στόχους των «Π.Ο.Ε», όπως επισημαίνεται στην ιδρυτική διακήρυξη της παράταξης, είναι τα μέλη του να υπερασπιστούν μεταξύ άλλων τις κατακτήσεις των οικονομολόγων και  να διευρύνουν το επάγγελμά τους  τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον Δημόσιο τομέα. Να κατοχυρώσουν επίσης το επάγγελμα του Λογιστή – Φοροτέχνη, να προωθήσουν τη συμμετοχή εμπείρων μελών σε κρίσιμες επιτροπές (όπως Υπ. Οικονομικών, Οικονομίας, ΟΚΕ) και να προσπαθήσουν να μπουν τα μαθήματα οικονομικής παιδείας στα λύκεια της χώρας ώστε να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας.

  • Ο Ιωάννης Δημητρίου Χαριτάκης είναι οικονομολόγος, μέλος στο ΔΣ του ΟΕΕ/τμ. Δυτ. Κρήτης