Η καγκελάριος της Γερμανίας αναδείχθηκε ξανά ως η ισχυρότερη γυναίκα στον κόσμο

Την κορυφή της λίστας του Forbes όσον αφορά την πιο ισχυρή γυναίκα του κόσμου καταλαμβάνει για ένατη σερί χρονιά η Άνγκελα Μέρκελ, η οποία επιβραβεύεται για το γεγονός ότι «αντιτίθεται στον Τραμπ» και για το ότι «επέτρεψε να εγκατασταθούν ένα εκατομμύριο πρόσφυγες στη Γερμανία».

Η Γερμανίδα καγκελάριος κατέλαβε την πρώτη θέση στον κατάλογο του Forbes για τις ισχυρότερες γυναίκες του κόσμου το 219, καθώς άφησε πίσω της την Κριστίν Λαγκάρντ, που πλασαρίστηκε δεύτερη, αλλά και την Νάνσι Πελόζι, που συμπλήρωσε το... άτυπο βάθρο. Στην τέταρτη θέση κατατάχθηκε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, πρόεδρος (πλέον) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ στην πέμπτη βρίσκεται η Μέρι Μπάρα, η πρώτη γυναίκα γ.γ. της General Motors.

Το δημοσίευμα επευφημεί την Μέρκελ για το γεγονός ότι κράτησε «ατσάλινη» θέση εναντίον του προέδρου των ΗΠΑ, αλλά και για το γεγονός πως άφησε «ανοικτή πόρτα» σε 1 εκατ. πρόσφυγες από τη Συρία, από το 2015, όταν και άρχισε η κρίση στην χώρα που βρίσκεται ακόμη σε εμπόλεμη κατάσταση.

«Η φετινή λίστα με τις πιο ισχυρές γυναίκες του κόσμου είναι μια συλλογή από γυναίκες που καινοτομούν και οδηγούν την παγκόσμια σκηνή, ώστε να επαναπροσδιοριστούν οι παραδοσιακές δομές εξουσίας», δήλωσε η Μόρα Φορμπς, πρόεδρος του ForbesWomen. «Όσο φτάνουμε στο τέλος της τρέχουσας δεκαετίας, η λίστα μας για το 2019 μας υπενθυμίζει τα τεράστια βήματα που έχουν κάνει οι γυναίκες και η μεγάλη ευκαιρία που έχουν για να καθορίσουν την επόμενη δεκαετία».

Στις 100 της λίστας χωρίζονται σε έξι κατηγορίες: Οι επιχειρήσεις έχουν 31 εκπροσώπους, ο χώρος της τεχνολογίας 17, ο χρηματοοικονομικός τομέας 12, τα ΜΜΕ και ο χώρος της ψυχαγωγίας 14, ο χώρος της φιλανθρωπίας 4, ενώ από την πολιτική βρίσκονται 22 γυναίκες. Συνολικά, αυτές οι γυναίκες έχουν επιρροή σε έναν προϋπολογισμό 2,3 τρισ. δολαρίων και εποπτεύουν περίπου 6,5 εκατ. υπαλλήλους.

Στον κατάλογο του 2019 υπάρχουν και 23 νέες παρουσίες, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και η Γκρέτα Τούνμπεργκ, η νεαρή Σουηδή ακτιβίστρια. Μάλιστα, το δημοσίευμα αναφέρεται και στις περίφημες πλέον δηλώσεις της κατά τη διάρκεια της συνόδου του ΟΗΕ, τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, μέσω των οποίων είπε: «Μου κλέψατε τα όνειρά μου και την παιδική ηλικία μου με τα κενά λόγια σας».

Πηγή: newsbeast.gr