Έκαναν… «βουτιά» οι κρατήσεις.

Οι τουρίστες δείχνουν να αποφεύγουν τη Βενετία μετά τις ιστορικές πλημμύρες που έπληξαν την πόλη τον περασμένο μήνα, καθώς καταγράφεται «βουτιά» στις κρατήσεις στα ξενοδοχεία.

Από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς παγκοσμίως, η Βενετία βρέθηκε αντιμέτωπη στα μέσα Νοεμβρίου με τις χειρότερες πλημμύρες από το 1872, καθώς επλήγη από 4 πλημμυρίδες άνω των 140 εκατοστών σε μόλις 7 ημέρες.

Αν και τα νερά υποχώρησαν, οι εικόνες από την πλημμυρισμένη πόλη έμειναν χαραγμένες στη συνείδηση της κοινής γνώμης και οι ξενοδόχοι μιλούν για ένα ποσοστό ακυρώσεων της τάξης του 45% σε συνδυασμό με την απουσία νέων κρατήσεων.

«Συνήθως, αυτήν την περίοδο είμαστε sold-out έως και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και αρχίζουμε τις κρατήσεις για το Καρναβάλι (τον Φεβρουάριο), όμως όλα είναι “επίπεδα” αυτή τη στιγμή» δήλωσε ο Κλαύντιο Σκάρπα, ο επικεφαλής της ένωσης ξενοδόχων της Βενετίας.

Η Βενετία προσελκύει περισσότερους από 25 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο, με την τουριστική βιομηχανία να συγκεντρώνει κάπου 3 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως χάρη στην πληθώρα ξενοδοχείων και καταστημάτων.

«Πρόκειται για μια πραγματική καταστροφή» λέει η Κριστίνα Γκιουσάνι, η επικεφαλής της ένωσης καταστηματαρχών Confesercenti.

«Περίπου το 95% των καταστημάτων υπέστη κάποιου είδους ζημιά (από τις πλημμύρες), όμως εργαστήκαμε σκληρά και σε λιγότερο από μία εβδομάδα τα πάντα ήταν καθαρά και λειτουργούσαμε».

Όπως η ίδια επισήμανε, εάν ο κόσμος θέλει να βοηθήσει τη Βενετία να ανακάμψει, θα πρέπει να επισκεφθεί την πόλη και να κάνει τα χριστουγεννιάτικα ψώνια του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook