Στο πλευρό της Διεύθυνσης του Μουσικού Σχολείου Χανίων οι εκπαιδευτικοί που κατανοούν τα αιτήματα των μαθητών.

Με αφορμή την κατάληψη των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Χανίων που διαμαρτύρονται για απουσία επικοινωνίας και συνεννόησης με τη Διεύθυνση, οι εκπαιδευτικοί του σχολείου παίρνουν, με ανακοίνωσή τους, θέση επί του ζητήματος, όπου αναφέρουν ότι "δεν συμμεριζόμαστε τους χαρακτηρισμούς περί αυταρχικότητας και αδιαφορίας εκ μέρους του Διευθυντή του Σχολείου κου Ανδρεδάκη Γ. για το σχολείο και τη λειτουργία του".

Μάλιστα, η ίδια ανακοίνωση των εκπαιδευτικών αναφέρει ότι "διαπιστώνουμε με λύπη μας ότι η εύλογη αγωνία της πλειονότητας των μαθητών και μαθητριών για ένα καλύτερο Μουσικό Σχολείο χειραγωγείται προς άλλη κατεύθυνση με αποτέλεσμα να διαταράσσεται το παιδαγωγικό κλίμα του σχολείου μας".

Οι εκπαιδευτικοί πάντως τονίζουν ότι δεν έρχονται σε αντιπαράθεση με τους μαθητές του σχολείου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών του Μουσικού Σχολείου Χανίων:

Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα για την κατάληψη στο Μουσικό Σχολείο Χανίων και τις σχετικές δηλώσεις σε τοπικές ενημερωτικές ιστοσελίδες, καθώς και την αναπαραγωγή τους στην ιστοσελίδα της Ε.Ρ.Τ. οι εκπαιδευτικοί του Μουσικού Σχολείου Χανίων νιώθουμε την ανάγκη να επισημάνουμε τα εξής:
1. Δεν συμμεριζόμαστε τους χαρακτηρισμούς περί αυταρχικότητας και αδιαφορίας εκ μέρους του Διευθυντή του Σχολείου κου Ανδρεδάκη Γ. για το σχολείο και τη λειτουργία του.
2. Δεν υιοθετούμε τους χαρακτηρισμούς που διατυπώθηκαν για υποβάθμιση του σχολείου και απαξιώνουν την προσφορά όλων των διδασκόντων στο συγκεκριμένο σχολείο μέχρι και σήμερα.
3. Κατανοούμε τις προσδοκίες των μαθητών και μαθητριών του σχολείου μας για την παροχή μίας ποιοτικής και ουσιαστικής παιδείας τόσο μουσικής όσο και γενικής.
4. Διαπιστώνουμε με λύπη μας ότι η εύλογη αγωνία της πλειονότητας των μαθητών και μαθητριών για ένα καλύτερο Μουσικό Σχολείο χειραγωγείται προς άλλη κατεύθυνση με αποτέλεσμα να διαταράσσεται το παιδαγωγικό κλίμα του σχολείου μας.
5. Διευκρινίζουμε ότι δεν είμαστε σε αντιπαράθεση με τους μαθητές και τις μαθήτριες μας, ούτε με τους γονείς τους. Είμαστε, όμως, αντίθετοι σε κάθε προσπάθεια διαστρέβλωσης γεγονότων, παραπληροφόρησης και απαξίωσης του εκπαιδευτικού έργου μας.
6. Δηλώνουμε ότι είμαστε πρόθυμοι να αφουγκραστούμε τους μαθητές και τις μαθήτριες μας στο πλαίσιο ενός δημοκρατικού παιδαγωγικού διαλόγου με σεβασμό στην αλήθεια.
7. Καλούμε τον Διευθυντή της Δ.Δ.Ε. Χανίων να τοποθετηθεί απέναντι στα σημερινά γεγονότα και να διευκρινίσει τη θέση του, καθώς γίνεται αναφορά σε αυτόν στις σχετικές δηλώσεις.
Σε κάθε περίπτωση ζητούμε τόσο από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης όσο και από τα εθνικά να αναδημοσιεύσουν το παρόν Δελτίο Τύπου προς αποκατάσταση της αλήθειας και της πραγματικότητας.

Χανιά, 12/12/2019
Οι Εκπαιδευτικοί του
Μουσικού Σχολείου Χανίων