Η καταδικαστική απόφαση δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη – Μήνυση εναντίον της και από γονείς 17χρονου 

Καταπέλτης ήταν η απόφαση του Δικαστηρίου στα Χανιά, το οποίο εκδίκασε με την διαδικασία του αυτοφώρου την υπόθεση της 38χρονης η οποία έκανε έκκληση για βοήθεια μιας – δήθεν – γιαγιάς που ζει μόνη της με τα τρία της «εγγόνια» σε άθλιες συνθήκες.

Η 38χρονη κατάφερε να πείσει αρκετούς πολίτες να συνδράμουν την δήθεν «γιαγιά» με χρήματα αλλά και άλλα είδη μέχρι που αποκαλύφθηκε πως επρόκειτο για απάτη.

Η «γιαγιά» στην πραγματικότητα ήταν η μητέρα της 38χρονης και τα τρία «εγγόνια», φωτογραφίες των οποίων είχαν αναρτηθεί σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ήταν παιδιά άλλων οικογενειών!

Μετά από καταγγελίες η 38χρονη συνελήφθη και με την διαδικασία του αυτοφώρου έγινε σήμερα η δίκη απουσία της καθώς εκπροσωπείτο από δικηγόρο.

Τελικά η 38χρονη κρίθηκε ένοχη για απάτες κατά συρροή και επειδή μήνυση είχαν υποβάλλει τρία από τα θύματα, της επεβλήθη συνολικά ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών και χρηματική ποινή 25.000 ευρώ.

Επίσης το δικαστήριο αποφάσισε η ποινή να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη μέχρι το Εφετείο, καθώς είχε προβεί και στο παρελθόν σε εξαπάτηση άλλων πολιτών.

Επιπλέον, η δικογραφία θα διαβιβαστεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα προκειμένου να διερευνηθούν και ποινικές ευθύνες για την μητέρα της 38χρονης που εμφανιζόταν ως η «γιαγιά».

Να σημειωθεί πως μήνυση εναντίον της υπέβαλλε και η οικογένεια ενός 17χρονου, καθώς εν αγνοία του η 38χρονη είχε αναρτήσει φωτογραφία του εμφανίζοντάς τον ως ένα από τα «εγγόνια».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook