Από το Μάλεμε όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους φορέων και πολίτες ξεκίνησε η περιοδεία του Γ.Γ. του ΚΚΕ στην Κρήτη

Κατά την άφιξή του στο πολιτιστικό κέντρο Μάλεμε, ο Δημήτρης Κουτσούμπας δεχόμενος ερώτηση από τους δημοσιογράφους αναφορικά μετά ελληνοτουρκικά είπε:

 «Το πρόβλημα είναι ότι η Τουρκία μέρα με την μέρα κατοχυρώνει απαράδεκτες διεκδικήσεις σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας, στο Αιγαίο και ατην Ανατολική Μεσόγειο. 

Αυτό είναι το ουσιαστικό συμπέρασμα που πρέπει να βγει και για αυτά τα θέματα σήμερα  η Ευρωπαϊκή σύνοδος δεν έδωσε απάντηση, αντίθετα μάλλον σφύριξε κλέφτικα».

Στην συνέχεια ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ συμμετείχε σε συνάντηση με εκπροσώπους φορέων αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Πλατάνια, μετά και τις καταστροφές από την περσινή κακοκαιρία οι οποίες δεν έχουν αποκατασταθεί πλήρως. 

Κάτοικοι της περιοχής, ανέφεραν στον κ. Κουτσούμπα, ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, σχετίζονται και με την δακοκτονία, καθώς είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται εξαιτίας των ελλιπών ψεκασμών ενώ δεν δίστασαν να μιλήσουν και για τα μπλοκαρισμένα ΑΦΜ των αγροτών λόγω των χρεών, καθώς δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις με αποτέλεσμα, πολλοί από αυτούς να μην μπορούν ούτε να ασφαλιστούν. 

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, από την πλευρά, τόνισε ότι το ΚΚΕ, στηρίζει όλους τους ανθρώπους και γνωρίζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κάθε περιοχή της Ελλάδας, ενώ το κόμμα είναι πάντα έτοιμο να συγκρουστεί στη βουλή και να αγωνιστεί ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση. “Όταν μιλούν για ανάπτυξη ο κ. Μητσοτάκης αλλά και ο κ. Τσίπρας, σε τι αναφέρονται; Ανάπτυξη είναι να έχεις λύσει τα θέματα της δακοκτονίας και να μην χάνουν οι ελαιοπαραγωγοί τόσα χρήματα. Κάθε χρόνο ο προυπολογισμός για την δακοκτονία μειώνεται και οι άνθρωποι βλέπουν τον κόπο τους να καταστρέφεται. Θα μιλούσαμε για ανάπτυξη, αν είχαν φτιάχτει οι δρόμοι, ο ΒΟΑΚ και το επαρχιακό δίκτυο που από τις περσινές θεομηνίες υπέστη μεγάλες ζημιές. Με το θέμα των σεισμών τι γίνεται; Ξέρετε ότι πολλά σχολεία ακόμα και στον δήμο Πλατανιά, δεν έχουν ελεγχθεί αναφορικά με την αντισεισμική τους ανθεκτικότητα; Υποδομές δεν υπάρχουν, αν γίνει ένας δυνατός σεισμός στην Ελλάδα θα έχουμε μεγάλες καταστροφές”. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην συνάντηση παρευρίσκοντο και  ο Βουλευτής του ΚΚΕ και Περιφερειακός Σύμβουλος Μανώλης Συντυχάκης, ο Αλέκος Μαρινάκης, γραμματεας της Τομεακης επιτροπής του ΚΚΕ και Περιφερειακός Σύμβουλος,, ο Νίκος Μανουσακης, Περιφερειακός Σύμβουλος, ο Νίκος Βουρλάκης, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Χανίων και ο Δημήτρης Ανθούσας, Μέλος του τομεακού γραφείου της τομεακης επιτροπης και δημοτικός σύμβουλος δήμου Πλατάνια καθώς και η Αλέκα Κουμάκη, δημοτική σύμβουλος στον δήμο Πλατανιά. 

Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Κουτσουμπας βρίσκεται στην Κρήτη στα πλαίσια τριήμερης περιοδείας. Σήμερα στις  9μ.μ. θα μιλήσει σε εκδήλωση της ΤΕ Ρεθύμνου στο πνευματικό κέντρο Ατσιπόπουλου. Αύριο στις 11:30πμ θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο Χανίων, στις 12:30μμ συνάντηση με το ΔΣ του Συλλόγου εργαζομένων στο Νοσοκομείο Χανίων και στις 9μ.μ. έχει προγραμματίσει ομιλία σε εκδήλωση της ΤΕ Χανίων, στο κέντρο «ALKYON», στο Μάλεμε. Την Κυριακή, ο κ. Κουτσούμπας θα μιλήσει σε εκδήλωση της ΤΕ Ηρακλείου, στη 1μμ, στο κέντρο «Άνοδος», στο Γάζι.



















 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook