Η εποχή του κρυολογήματος έχει φτάσει. Λίγο η απότομη πτώση της θερμοκρασίας, λίγο που περνάμε απότομα από το καλοκαίρι στον χειμώνα, δε θέλει και πολύ να φτάσει σε αυτό το σημείο.

Επιλέγοντας τις σωστές τροφές μπορείτε να καταπολεμήσετε εύκολα το κρυολόγημα:

Ρόδι

Το ρόδι ανήκει επάξια στην κατηγορία των superfoods. Πρόκειται για ένα φρούτο που έχει λίγες θερμίδες και μεγάλη θρεπτική αξία. Αυτό που το κάνει ξεχωριστό είναι η μεγάλη περιεκτικότητά σε πολυφαινόλες, οι οποίες ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού.

Λωτός

Ένα όχι τόσο διαδεδομένο φρούτο αλλά έχει υψηλή περιεκτικότητα του σε βιταμίνη C, Α και Β-Καροτίνη. Όλες αυτές οι ουσίες σε προστατεύουν από τις ιώσεις. Σε περίπτωση που δεν το έχεις δοκιμάσει, μη χάνεις χρόνο. Ο λωτός είναι πεντανόστιμος. Και σε γλιτώνει από πιθανό κρυολόγημα.

Ακτινίδιο

Ήξερες ότι το ακτινίδιο έχει διπλάσια βιταμίνη C από ένα πορτοκάλι; Σου παρέχει τόση βιταμίνη C, διατηρώντας την άμυνα του οργανισμού σου δυνατή. Χάρη στην ιδιότητά της να αυξάνει την παραγωγή των λεμφοκυττάρων, μπορεί να αναχαιτίσει τους ξένους εισβολείς. Μείνε μακριά κρυολόγημα!

Μπρόκολο

Το μπρόκολο αποτοξινώνει τον οργανισμό με φυσικό τρόπο και ταυτόχρονα συμβάλλει στην πρόληψη λοιμώξεων. Το μπρόκολο παρέχει επίσης ένα αμινοξύ που ονομάζεται χολίνη και εξασφαλίζει την ομαλή λειτουργία των κυττάρων. Είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης C και ασβεστίου που συμμετέχουν στην άμεση πρόληψη των ιώσεων.

Ψάρι

Τα ψάρια και ιδιαίτερα η σαρδέλα, προσφέρουν τα απαραίτητα Ω3 ιδανικά για την διατήρηση της υγείας των κυττάρων του σώματος. Στη θωράκιση μπαίνει και το γιαούρτι λόγω του ασβεστίου και των προβιοτικών που περιέχει.

Σκόρδο

Το σκόρδο είναι εξαιρετικά ωφέλιμο, ακόμη και σε μικρή ποσότητα. Έχει φυσική αντι-ιική και αντιβακτηριδιακή δράση χάρη στην αλλισίνη που περιέχει. Είναι τόσο ισχυρό αντιγριπικό, που στοιχεία του χρησιμοποιούνται σαν συμπλήρωμα διατροφής. Απλά κατανάλωσέ το με μέτρο για να μην υποφέρουν οι συμπολίτες σου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook