Ο Ερντογάν εχει αποφασίσει, οπως φαίνεται, ότι η Τουρκία πρέπει να εχει το  50/100 των δικαιωμάτων συνεκμετάλλευσης των τεράστιων ενεργειακών κοιτασμάτων του Αιγαίου !

Επειδη για τον σκοπό αυτό χρειάζεται να εκμαιεύσει, για την ακρίβεια να εκβιάσει, την επίσημη συναίνεση της Ελλάδας εκτιμά οτι η χρονική συγκυρία του 2020 ,ειναι ιδανική, για να πετύχει τον στόχο του.

Η Ελλάδα περιδινίζεται σε κοινωνικοοικονομική  κρίση διαρκείας ενω η Τουρκία αναγνωρίζεται , ως η μόνη ! μεγάλη περιφερειακή υπερδύναμη στην νοτιοανατολική πλευρά της Ευρασίας ,τόσο απο τον Τράμπ όσο και απο τον Πούτιν !

Η Ευρώπη εχει τα δικά της προβλήματα με την οικονομία της να επιβραδύνει την ίδια ώρα που μεμονωμένες μεγάλες χώρες οπως η Γερμανία συνάπτουν σημαντικότατες οικονομικές συμφωνίες με την Τουρκία ενω σε επίπεδο στρατιωτικής παρέμβασης η Ευρωπαική Ένωση υπολογίζεται τόσο σοβαρά ,  όσο… το Λίχτενσταϊν !

Η Ελλάδα είναι πλέον βέβαιο ότι άμεσα θα βρεθεί μπροστά σε έμπρακτη αμφισβήτηση της εθνικής της κυριαρχίας ειτε με την μορφή ,εθνικού ακρωτηριασμού πχ Στρατιωτική κατάληψη βραχονησίδας, είτε λειτουργούντος Γεωτρύπανου ενεργειακών ερευνών , είτε και των δυο γεγονότων, ταυτοχρόνως .

Το κρίσιμο ερώτημα ειναι ενα και μόνο :

Είμαστε έτοιμοι,  για μια επιτυχημένη στρατιωτική απάντηση , που θα αναγκάσει την Τουρκία, σε πλήρη και άνευ όρων υπαναχώρηση ;;

Εμείς και μόνο  εμείς πρέπει να το πετύχουμε αυτό ,γιατί την κρίσιμη στιγμή στο πεδίο της μάχης θα είμαστε απολύτως,μα απολύτως , ΜΟΝΟΙ μας!

Ελπιζω μόνο, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Υπουργείο Εξωτερικών ,ηδη να προετοιμάζονται κατάλληλα και χωρις αφελείς, ειρηνιστικές αυταπάτες!

Και αυτό γιατι ειναι πασιφανές πια οτι η Τουρκία σίγουρα προετοιμάζεται ολοταχώς για την υλοποίηση των σχεδιασμών της.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook