Η ανακοίνωση του ΔΙΕΚ για τις δράσεις που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο της φωτοδότησης του δέντρου

“Την Πέμπτη στις 5 Δεκεμβρίου του 2019 το ΔΙΕΚ Χανίων είχαμε την χαρά να συμμετέχουμε στην έναρξη των  εκδηλώσεων του Δήμου Χανίων και στο άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου.

Ήταν μία πρωτοβουλία του ιδρύματος μας, την οποία αποδέχθηκε με χαρά το τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Χανίων, οι εκπαιδευτές και οι καταρτιζόμενοι  μας. Με μεγάλο κέφι και δημιουργικότητα και την αρωγή του Δήμου ετοιμάσαμε μια σειρά δράσεων με σκοπό να χαρίσουμε στιγμές χαράς την όμορφη αυτή βραδιά σε όλους τους παρευρισκόμενους. Ακόμα ήταν μια ευκαιρία για τους καταρτιζόμενους να εφαρμόσουν σε πραγματικές συνθήκες τις γνώσεις και τις δεξιότητες τους προσφέροντας στην πόλη και αναδεικνύοντας το έργο της σχολής μας.

Οι δράσεις που αναπτύχθηκαν την γιορτινή νύχτα της φωτοδότησης του Δέντρου ήταν οι παρακάτω:

-Οι καταρτιζόμενοι του τμήματος Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής – Διακόσμησης και Σχεδιασμού Αντικειμένων και οι εκπαιδευτές τους κ Χατζηδάκη,κ Μαναρώλη και κ. Λειβαδιωτάκη, διακόσμησαν τα ξύλινα σπιτάκια , με τα χάρτινα αστέρια που κατασκεύασαν με την τεχνική origami
-Τα πλεξουδάκια στους μικρούς μας φίλους έπλεξαν οι καταρτιζόμενοι του τμήματος Τεχνικός Κομμωτικής Τέχνης με τις εκπαιδεύτριες τους κ Νανοπούλου,κ Θωμαδάκη , κ Νταγάκη.
-Τις χριστουγεννιάτικες φιγούρες στις φατσούλες τους φιλοτέχνησαν οι καταρτιζόμενες των τμημάτων Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ και Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων με τις εκπαιδεύτριες κ Παπασταματάκη , κ Παντελίδου,κ Κοσμαδάκη κ. Ζωιδάκη και κ. Αδικημενάκη.
– Τα χαρακτικά για τις χριστουγεννιάτικες κάρτες που τύπωσαν μικροί και μεγάλοι, προετοίμασαν οι καταρτιζόμενοι του τμήματος  Γραφιστική Εντύπου Και Ηλεκτρονικών Μέσων, με την κ Βαρδή.
– Τα χριστουγεννιάτικα γλυκά, κουραμπιέδες και μελομακάρονα, το μαλλί της γριάς και το άφθονο ποπ κορν έφτιαξαν και σερβίρισαν το τμήμα Α1 της ειδικότητας Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης Αρχιμάγειρας Chef με τους εκπαιδευτές τους κ Κουγιεντάκη, κ. Τσαγκαράκη και κ Κοκκινάκη και κ. Ασλάν.
-Τις φωτογραφίες για την εκδήλωση έβγαλε το τμήμα Τέχνη Φωτογραφίας με τον κ Κουκουράκη.
-Τις κεραλοιφές που δωρίστηκαν στο κοινό κατασκεύασε στο τμήμα Βοηθός Φαρμακείων με τον κ Σόφιο και την κ Γούλα.
-Στην πλατεία οργάνωσαν παιχνίδια οι καταρτιζόμενοι του τμήματος Προπονητών Αθλημάτων στην ειδικότητα της Κολύμβησης με την εκπαιδεύτρια κ Παναρετάκη.
-Ο καταρτιζόμενος μας Αντώνης Τηγανιτάκης σχεδίασε τα μπάνερ της σχολής και η καταρτιζόμενη μας Σοφία Μηνά σχεδίασε τις συσκευασίες των κεραλοιφών. 

Έτσι οι μικροί μας φίλοι έφυγαν με τις φα τσούλες τους ζωγραφισμένες με Χριστουγεννιάτικες φιγούρες , τα μαλλάκια τους γεμάτα κοτσιδάκια και με καρτούλες και γλυκά στο χέρι. Η χαρά στα ματάκια τους, ήταν η ομορφιά που απολαύσαμε όλοι εμείς που ήμασταν εκεί .

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους καταρτιζόμενους και τους εκπαιδευτές τους που πυρετωδώς ετοίμασαν τη συμμετοχή του ΔΙΕΚ Χανίων στη σημαντική αυτή εκδήλωση. Ευχαριστούμε τον Δήμο Χανίων που μας έκανε την μεγάλη τιμή να μας συμπεριλάβει στο πρόγραμμα του, τον Αντιδήμαρχο Γιάννη Γιαννακάκη και την Μαρία Κοτσυφάκη για την αδιάκοπη βοήθεια. Τα συνεργεία του Δήμου για την  σκληρή δουλειά τους στο στήσιμο αλλά και το ξεστήσιμο του μεγάλου αυτού σκηνικού που πλαισίωσε την γιορτή. Ακόμα ευχαριστούμε τους χορηγούς μας, και τους προμηθευτές για την άψογη συνεργασία.

Δίνουμε ραντεβού την Τρίτη 17 Δεκέμβρη στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας με νέες δράσεις και πολλές εκπλήξεις.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook