Δύο δίδυμα καταφύγια στη Νορβηγία προσπαθούν να περάσουν απαρατήρητα

Εγκατεστημένο σε μια πλαγιά της Νορβηγίας, το Sirdal Twin Cabins είναι ένα χειμερινό εξοχικό που κλέβει τα βλέμματα.

Δυο μικρά καταφύγια δηλαδή με ασύμμετρη φόρμα, ώστε η στέγη να κόβει τον ψυχρό χειμωνιάτικο αέρα από τη μία προσφέροντας θέα από την άλλη.

Το εξωτερικό είναι επενδυμένο με σκουρόχρωμο ξύλο, ώστε να περνά όσο γίνεται απαρατήρητο.

Η ξύλινη αισθητική επικρατεί και στο εσωτερικό, μόνο που εδώ αποκτά ζεστή απόχρωση, προσφέροντας ζεστασιά και θαλπωρή.


Πατώματα από πεύκο συμπληρώνουν την απλή παλέτα των υλικών, μιας και η έμφαση έχει δοθεί στη θέα.

Απλή είναι και η διάταξη των δωματίων, με την κουζίνα, το σαλόνι και την τραπεζαρία από τη μία πλευρά της εισόδου και τα υπνοδωμάτια από την άλλη.

Το μαγικό αλπικό σκηνικό το χορταίνεις από αυτά τα στρατηγικά τοποθετημένα ανοίγματα, που λειτουργούν ως κάδρα για το φυσικό τοπίο, τραβώντας το μάτι μακριά στα βουνά.

Είναι ένα έργο του γραφείου Hoem+Folstad του 2017 με απεριόριστο σεβασμό στη φύση, φτιαγμένο δίπλα σε ένα δημοφιλές θέρετρο για σκι.

Πηγή: newsbeast.gr