Κλασικό και αγαπημένο πιάτο

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κιλό ψάρι για ψαρόσουπα (πέρκα)
  • 300 γρ. ρύζι
  • 2 πατάτες κομμένες σε κύβους
  • 1 πράσο
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι
  • 1 κουταλιές ντοματοπολτέ
  • 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • ½ φλ. κρασί λευκό
  • 1 ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο
  • 2 λεμόνια
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Τσιγαρίζετε σε κατσαρόλα το πράσο και το κρεμμύδι.
  • Προσθέτετε το ντοματοπολτό και τις ντομάτες.
  • Κατόπιν, προσθέτετε το κρασί και αφήνετε για 2 λεπτά να βγάλει το άρωμα του.
  • Προσθέτετε αρκετό ζεστό νερό και μετά τις πατάτες, το σέλινο και το καρότο.
  • Μόλις τα λαχανικά είναι σχεδόν έτοιμα, βάζετε στη σούπα το ψάρι.
  • Προσθέτετε τα τελευταία 15 λεπτά το ρύζι και αλατοπιπερώνετε.
  • Φροντίζετε να έχει πάντα αρκετό νερό.
  • Στο τέλος βάζετε λίγο ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιών.

Πηγή: newsbeast.gr