Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων.

Mε κεντρικό ομιλητή τον Πρόεδρος του Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων Κρήτης, Γιάννης Λιονάκη και με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, του Συνδέσμου για τη Διάδοση Καλών Τεχνών στην Κρήτη και της Ενεργή Δράση Πολιτών για τα Τροχαία «Με Οδηγό τη Ζωή» διοργανώθηκε εκδήλωση για την Οδική Ασφάλεια, την Κυριακή το βράδυ στην αίθουσα Θεάτρου του Βενιζελείου Ωδείου Χανίων.

Επρόκειτο για εκδήλωση για την πρόληψη αλλά και για την ευρύτερη ενημέρωση για τα τροχαία ατυχήματα, μια πραγματική “μάστιγα” της σύγχρονης εποχής και με γνώμονα ότι στην Κρήτης, αυτό επιδεινώνεται με τον ΒΟΑΚ που βρίσκεται σε τραγική κατάσταση. 

Μάλιστα, η τραγική συγκυρία ήταν ότι η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες μετά το τραγικό δυστύχημα στη γέφυρα Πλατανιά στο Ρέθυμνο. 

Την εκδήλωση που είχε κεντρικό σύνθημα “Ποτέ ξανά άλλο Αίμα στην άσφαλτο”, παρακολούθησαν δεκάδες κόσμου στο Βενιζέλιο Ωδείο, με τον Γιάννη Λιονάκη να μιλάει με σκληρά λόγια για τα αίτια των τροχαίων. Ο κ. Λιονάκης συνεχάρη τους διοργανωτές που πραγματοποίησαν την εκδήλωση παραμονές Χριστουγέννων που η κίνηση στους δρόμους θα είναι αυξημένη.

Ο Παναγιώτης Αλεβαντής, πρώην υπάλληλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφέρθηκε στο πώς μπορεί να βοηθήσει κάποιος ένα θύμα τροχαίου τις πρώτες κρίσιμες ώρες, ενώ ο στιχουργός, Πέτρος Τσακιράκης αναφέρθηκε με τον δικό του τρόπο στα τροχαία που ταλανίζουν την  Κρήτη.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η Φιλόλογος, Βίκυ Κόλλια.

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook