Η ανακοίνωση γονέων με την οποία διαχωρίζουν τη θέση τους από τους υπόλοιπους

Σε ανακοίνωσή τους 34 γονείς μαθητών του Μουσικού Σχολείου Χανίων διαφοροποιούν τη στάση τους από αυτή που έχει εκφραστεί τις τελευταίες ημέρες τόσο από μαθητές οι οποίοι είχαν προχωρήσει και σε κατάληψη, όσο και από άλλους γονείς που τάχθηκαν στο πλευρό των μαθητών με αιτία τη δυσαρέσκειά τους για τον τρόπο λειτουργίας του σχολείου από τον Διευθυντή.

Ακολουθεί η ανακοίνωση των γονέων:

“Οι κάτω υπογεγραμμένοι γονείς μαθητών που φοιτούν στο μουσικό σχολείο, και με αφορμή τα γεγονότα που  εξελίχθηκαν στο σχολείο τις τελευταίες ημέρες, δηλώνουμε:

Δεν συντασσόμαστε με το επιθετικό κλίμα και τους χαρακτηρισμούς που αποδίδονται στο διευθυντή του σχολείου οι οποίοι τελικά προσβάλλουν το σύνολο της σχολικής κοινότητας

Δεν θεωρούμε ότι το σχολείο έχει περιοριστεί ή χάσει από τη φυσιογνωμία του μουσικού σχολείου, αντίθετα αναγνωρίζουμε την ποιότητα της δουλειάς που γίνεται από τους εκπαιδευτικούς στο σύνολο τους, τόσο στις μουσικές σπουδές των παιδιών μας όσο και στη διδασκαλία των γενικών μαθημάτων .

Το έλλειμμα τόσο στις κτιριακές υποδομές όσο και στον εξοπλισμό σε μουσικά όργανα, οι καθυστερήσεις στους διορισμούς μουσικών ειδικοτήτων αλλά και η απουσία χρηματικής υποστήριξης  ώστε οι εκκολαπτόμενοι μουσικοί να δράσουν, να ταξιδέψουν, να γνωριστούν και να γνωρίσουν  τα μουσικά πράγματα μέσα και έξω από τη χώρα, χρεώνονται αποκλειστικά στην πολιτεία.

Κι αυτή η ολιγωρία της πολιτείας δεν μπορεί να χρεωθεί στη διαχειριστική ικανότητα του διευθυντή του σχολείου. Εμείς οι γονείς οφείλουμε να διεκδικούμε όχι χορηγίες αλλά ένα εύρωστο δημόσιο μουσικό σχολείο το οποίο θα μπορεί να υπηρετεί τον σύνθετο ρόλο του στον πολιτισμό του τόπου  μας.

Επιθυμούμε τη γρήγορη επαναφορά του καλού κλίματος στη σχολική κοινότητα για να συνεχίσει το μουσικό σχολείο να εμπνέει τα παιδιά μας και τους δασκάλους τους.

Αθουσάκη Ασπασία

Αρετάκη Μαρίνα

Βακάλης  Περικλής

Βεργετζής Ελευθέριος

Γαλάνη Μαριέλλα

Γεωργιλάκη Βασιλικη

Γκαναδάκη Ευτυχία

Δημητρακάκης Γιάννης

Ζερβουδάκης Σπύρος

Καιντιρμογλου Αγγελική

Κακαουνάκης Αρτέμης

Καλλιβρετακη Μαρία

Κορωνάκη Ειρήνη

Κουκουνάκη Στέλλα

Κουτουλάκης Ορέστης

Κωνσταντάκου Ολγα

Λυδάκης Σημαντήρης Νίκος

Μακρέας Δημήτρης

Μαργαρίτη Θεοδώρα

Μάρκας Ιωάννης

Μουτσέλου Ρούλα

Μπατακης Διομηδης

Μπέκερ Ντιάνα

Ναισιδης Στράτος

Νικολουδης Εμμανουηλ

Παπαγιάννης Απόστολος

Παπαμανωλιουδάκη Ελένη

Παπαφράγκος Δημήτρης

Πεντάη Δέσποινα

Πετράκης Απόστολος

Σταθοπούλου Μαίρη

Σταφυλλιδη Μαρία

Τζιτζικαλάκης Μιχάλης

Ψυχογιού Διονυσία

Η συλλογή των υπογραφών συνεχίζεται, ενώ το κείμενο σκοπεύουμε να τοποθετήσουμε για συζήτηση στη συνέλευση  του Συλλόγου Γονέων του Σχολείου μας την Παρασκευή  20/12 ώρα 5μμ, που καλείται από το υπό παραίτηση ΔΣ του Συλλόγου Γονέων.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook