Αναφορά στους… προπονητές της κερκίδας έκανε στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη επί του Λεβαδειακού ο Αλέκος Βοσνιάδης. 

Οπως χαρακτηριστικά είπε θα πρέπει να σταματήσουν να δίνουν… τεχνικές κατευθύνσεις και να στηρίζουν μέχρι τέλους την ομάδα. 
Οσον αφορά τη νίκη τη χαρακτήρισε σπουδαία επειδή βελτιώνει τη βαθμολογική θέση της ομάδας και της δίνει ηρεμία για τη συνέχεια. Παράλληλα εξέφρασε ξανά την πίστη ότι τα Χανιά θα είναι στην εξάδα και στα πλέι οφ. 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του έμπειρου προπονητή έχουν ως εξής: «Μία σπουδαία νίκη για την ομάδα μας, που μας βελτιώνει βαθμολογικά, έπειτα από ένα παιχνίδι το οποίο είχε πολλή τακτική. Ενας πολύ καλός αντίπαλος, που αν τον αφήσεις σε ανοικτούς χώρους θα σε βρει με τους ποιοτικούς παίκτες που έχει και θα σου δημιουργήσει πρόβλημα. Εχει δύο πολύ καλούς παίκτες στην επίθεση. Προσπαθήσαμε να κλείσουμε την τετράδα μας στην άμυνα, βοήθησαν πολύ και τα παιδιά από τους πλάγιους χώρους που έκαναν μεγάλες αποστάσεις. Ευτυχήσαμε να προηγηθούμε σε μία φάση και πήγαμε πιο ήρεμοι στο ημίχρονο. Από εκεί και μετά είπαμε να μην επιτρέψουμε στον αντίπαλο να βρει ούτε ένα μέτρο γης, να είμαστε πολύ καλά κλεισμένοι και οργανωμένοι αμυντικά και να βρούμε ακόμη μία φάση για να τελειώσουμε το παιχνίδι. Αυτό ήρθε αργά… Πήγαμε σε κάποιες αλλαγές παιδιών που κουράστηκαν και ήρθαν πιο φρέσκοι παίκτες και έδωσαν αυτό που έπρεπε. Ηρθε ένα ωραίο γκολ στο τέλος που μας έδωσε τους πόντους για πρώτη φορά στην έδρα μας, έγινε και αυτό. Μας δίνει μεγαλύτερη ηρεμία για τη συνέχεια και μας βελτίωσε βαθμολογικά. Κοιτάμε με ηρεμία το επόμενο παιχνίδι και να πάμε στη διακοπή.

Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά και όταν δεν ερχόντουσαν τα αποτελέσματα πάντα στις δηλώσεις μας είχαμε να λέμε για το θέμα της εμπιστοσύνης που είχαμε στην ομάδα. Επέστρεψαν και πολύ σημαντικοί παίκτες που μας δίνουν τις βοήθειές τους. Είμαι σίγουρος ότι κάπως έτσι θα πηγαίνει η ομάδα και θα παίρνει αποτελέσματα. Βελτιώσαμε πολύ το αμυντικό μας παιχνίδι. Παρόλο που είχαμε μία άμυνα που δε δεχόταν εύκολα τέρματα τώρα την κάναμε ακόμα πιο δυνατή, ακόμα πιο σκληρή και αυτό μας οδηγεί σε συγκομιδή βαθμών. Συγχαρητήρια σε όλους και σε όλους όσοι είναι απ’ έξω και μας βοηθάνε. Απλώς θέλω μία παράκληση να κάνω. Η ομάδα μας οργανώνει όλη την εβδομάδα τον τρόπο με τον οποίο θα παίξει τον αντίπαλο και προσπαθεί μέσα στο παιχνίδι να ακολουθήσει το πλάνο της. Αν μπορεί ο κόσμος να μην πηγαίνει σε τεχνικές συμβουλές και κατευθύνσεις. Μία ομάδα η οποία έχουμε επιλέξει να της κλείσουμε τους χώρους και να τη βρούμε στη μετάβαση σηκώνεται όποιος θέλει από πάνω και φωνάζει “βγείτε μπροστά”. Ας αφήσουμε την ομάδα… Ας χειροκροτήσουμε τους παίκτες και ας εμψυχώσουμε την ομάδα μέχρι το τέλος. Ας αποφεύγουμε τις τεχνικές συμβουλές. Είναι παράκληση αυτό. Είναι φυσιολογικό να μπερδεύεται μία ομάδα όταν “άντε πάμε μπροστά, άντε πάμε πίσω”. Ας έρχεται ο κόσμος να μας στηρίζει, να χειροκροτεί την ομάδα και πιστεύω ότι μέσα από το πλάνο που ακολουθούμε η ομάδα θα βρίσκει τους βαθμούς και θα προχωράει. Πιστεύω να το σεβαστούν και να το κάνουν. Είναι πολύ σημαντικό ο όποιος κόσμος έρχεται δίπλα μας να εμψυχώνει την ομάδα και εκεί που είμαστε στα πολύ καλά μας και υπάρχει ενθουσιασμός και εκεί που “σφίγγουμε”. Εκεί χρειαζόμαστε την πραγματική στήριξη, με το χειροκρότημα, με τη φωνή και αν μπορούμε να μην έχουμε αυτές τις τεχνικές κατευθύνσεις. Θέλουμε περισσότερο κόσμο κοντά μας. Πιστεύω ότι οι νίκες, οι βαθμοί και η καλύτερη βαθμολογική θέση θα μας φέρουν και περισσότερο κόσμο στο γήπεδο».

Για το ότι είναι αδύνατον να σταματήσουν να υπάρχουν στα γήπεδα οι “προπονητές της κερκίδας”: «Αν μπορούμε σαν παράκληση να το ακολουθήσουμε αυτό (να σταματήσει η “τεχνική καθοδήγηση” από τον κόσμο) είναι πολύ σημαντικό, θα έχουμε μεγάλο κέρδος. Το γνωρίζω ότι όλοι θέλουν κάτι να πούνε, αλλά… Εχεις μία ομάδα που πάει σε ένα πλάνο όλη την εβδομάδα και είναι και οι κατευθύνσεις πριν από το παιχνίδι, ή στο ημίχρονο. Γιατί να μπούμε στη διαδικασία να μπερδευτούμε; Να πάμε ήρεμα, να πάρουμε τα αποτελέσματα και να παίζουμε και καλύτερο ποδόσφαιρο όσο έρχονται οι περισσότεροι βαθμοί. Ολα θα έρθουν με τον καιρό τους. Είμαστε μία ομάδα που δεν θα μπορούσε να “στραβώσει” περισσότερο απ’ ό,τι έχει “στραβώσει”. Κάναμε τρεις ήττες στην έδρα μας και είχαμε πάρει όλους τους βαθμούς έξω. Είναι καλό να αλλάξουμε λίγο και τη συμπεριφορά μας και να εμψυχώσουμε την ομάδα μέχρι το τέλος και ας τους κρίνουμε όλους μετά το τέλος. Αλλά ομάδα και κόσμος πρέπει να πάνε όλοι μαζί…».

Για το γεγονός ότι με δεδομένο ότι ο προπονητής του Λεβαδειακού έθεσε ως στόχο την άνοδο ποιος είναι ο στόχος για τα Χανιά που βρίσκονται τώρα ψηλότερα: «Η κάθε ομάδα έχει τον στόχο της. Εννοείται ότι ο Λεβαδειακός πρέπει να έχει στόχο την άνοδο. Είναι μία καλή ομάδα, έμπειρη, με καλούς ποδοσφαιριστές και καλό προπονητή, που ήταν για χρόνια στην παραπάνω κατηγορία. Εννοείται ότι θα επιδιώξει να ξαναγυρίσει εκεί. Η δική μας ομάδα είναι καινούργια, με καινούργια επωνυμία, καινούργια κατάσταση και καινούργιους παίκτες. Εχει στόχο το καλύτερο δυνατό και όπως έχω πει από την αρχή είναι η είσοδος στην εξάδα. Με όχι μεγάλες αποστάσεις από την κορυφή και τη 2η θέση, για να μπορούμε όλοι μαζί να παίξουμε εκείνους τους δύο μήνες των πλέι οφ, που θα είναι άλλα παιχνίδια εκεί. Θα παίξουν οι έξι καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος, που θα μπορούν να κάνουν οπουδήποτε ζημιά. Αν είσαι λίγο τυχερός και κάνεις ένα σερί αποτελεσμάτων μπορεί να αλλάξουν τα πάντα. Είναι τελείως διαφορετικά παιχνίδια, τα έχω ζήσει και τα έχω κερδίσει! Εχουμε πάρει πρωτάθλημα μέσα από αυτή τη διαδικασία με -9 βαθμούς από την πρώτη θέση. Βλέπετε ομάδες που ήταν φαβορί τι προβλήματα έχουν. Πώς αν σου στραβώσει ένα αποτέλεσμα πώς εμφανίζεσαι στο αμέσως επόμενο παιχνίδι. Αυτά μπορεί να συμβούν και τότε, να “σπάσει” μία έδρα και να κάνεις ένα σερί αποτελεσμάτων που θα σε οδηγήσει αλλού και να στραβώσει ένα αποτέλεσμα για τα 2-3 υποτιθέμενα φαβορί και να χάσουν τη γη κάτω από τα πόδια τους. Ας είμαστε συγκεντρωμένοι, ήρεμοι, να βελτιώνουμε την ομάδα μας παιχνίδι με παιχνίδι, να αυξάνουμε τη συγκομιδή μας, να μπούμε με τους βαθμούς που πρέπει σε εκείνα τα παιχνίδια. Πιστεύω ότι θα είμαστε στα παιχνίδια των πλέι οφ».

Για το αν υπάρχει σκέψη για ενίσχυση: «Εχω μιλήσει με τη διοίκηση και έχω πει να φτάσουμε μέχρι τη διακοπή. Σαν προπονητής κάποια πράγματα στο κεφάλι μου τα έχω και κάποιες κινήσεις από μόνος μου μπορεί να έχω κάνει. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από το ρόστερ και αν γίνουν προσθαφαιρέσεις θα είναι πολύ λίγες, σε σημεία που “χτυπάνε”. Μην ξεχνάτε ότι τα τελευταία δύο παιχνίδια έχουμε αλλάξει και τον σχηματισμό μας. Ισως χρειαστούμε λίγο ενίσχυση εκεί που δεν υπολογίζαμε ότι θα χρειάζονται παραπάνω θέσεις. Είναι μία-δύο θέσεις όπου θα ψάξουμε να βρούμε το καλύτερο δυνατό και με όλα τ’ άλλα είμαι πολύ ευχαριστημένος. Είμαστε γεμάτοι από την άμυνα μέχρι την επίθεση. Αλλά 1-2 προσθαφαιρέσεις, ποιοτικές, να πιάσουν τόπο».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook