Τα αντικείμενα έχουν φτιαχτεί από 160 καταρτιζόμενους  των τμήματων Γραφιστικής και Σκιτσογραφίας του 2ου ΔΙΕΚ  Φυλακών Κορυδαλλού και  άλλους 130 τόσους εκπαιδευόμενους – κρατουμένους του  2ου ΣΔΕ φυλακών Αγυιάς Χανίων.

Τα έργα  περιλαμβάνουν, χαρακτική, ημερολόγια, καραβάκια, κεράκια και στολίδια  ενώ τα ποσά από την πώληση των έργων θα διατεθούν για την ανατροφοδότηση των εργαστηρίων των δυο εκπαιδευτικών μονάδων ΔΙΕΚ φυλακής  Κορυδαλλού και 2ου  ΣΔΕ  δικαστικών φυλακών Αγυιάς αλλά και την ενίσχυση του φιλόπτωχου ταμείου των δύο φυλακών, αν συγκεντρωθούν αρκετά χρήματα

Η ανακοίνωση της διευθύντρια του σχολείου 2ου ΣΔΕ  Δικαστικών φυλακών Αγυιάς Χανίων, Ειρήνη Λιάνδρη. 

“Το σχολείο μας είναι ένα αλλιώτικο σχολείο, ένα σχολείο μέσα από κάγκελα μαύρα, κλειστές πόρτες, γεμάτο μάτια έγκλειστα μα διάφανα και δεκτικά στη γνώση, στην ελπίδα, στο όνειρο μιας νέας ζωής, μιας ζωής  του ”έξω” κόσμου.

Μια χούφτα εκπαιδευτικοί με όραμα, γνώση, ενσυναίσθηση, τρελοί για άλλους ιδιαίτεροι, τολμηροί, παράξενοι για κάποιους άλλους μαζί με εμένα στην θέση ευθύνης, θέσαμε την δημιουργία στόχο και λύτρωση.

Ο πρωταρχικός μας στόχος  σήμερα είναι να δώσουμε ένα βήμα, ένα χώρο να μάθετε την ύπαρξη των σχολείων μας μέσα στις φυλακές, που συνάνθρωποι μας, πολλές φορές δικοί μας άνθρωποι, βρίσκονται γιατί έκαναν λάθη, ή αδικήθηκαν ή τιμωρήθηκαν για τις επιζήμιες πράξεις τους.

Δεύτερος στόχος μας είναι να δείτε «εν τοις πράγμασι», τι μπορεί να κάνει εφικτό, η γνώση και η εκπαίδευση μέσα στην  φυλακή…πώς μπορεί ο εκπαιδευόμενος – κρατούμενος να μεταλλάξει την επίδραση του εγκλεισμού του σε τέχνη, δημιουργία και πίστη σε ικανότητες και  δυνατότητες που δεν ήξερε καν ότι διαθέτει.

Η πώληση των δημιουργιών τους δεν είναι μια φιλανθρωπική πρόσκληση προς όλους εμάς τους « έξω» …

Είναι μια πράξη συμβολής και ενεργής συμμετοχής στο εκπαιδευτικό έργο όλων εμάς που με αυταπάρνηση τις περισσότερες φορές, με αυτοδιάθεση και αλτρουισμό δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας , σαν εκπαιδευτικοί , στηρίζοντας όλους τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται στις φυλακές με γνώση, εκπαίδευση και πίστη, για μια πραγματική ”Δεύτερη ευκαιρία” ΖΩΗΣ.

Αλλά είναι  και ένα μήνυμα προς τους εκπαιδευόμενους – κρατούμενους ότι επικροτείτε την προσπάθειά τους για μια νέα σύννομη ευκαιρία ζωής και επανένταξης. 

 Γιατί όλοι μας αξίζουμε μια Δεύτερη ευκαιρία και μόνο η εκπαίδευση μπορεί  να τη κάνει και ορατή και εφικτή.

Τα ποσά από την πώληση των έργων θα διατεθούν για την ανατροφοδότηση των εργαστηρίων των δυο εκπαιδευτικών μονάδων ΔΙΕΚ φυλακής  Κορυδαλλού και 2ου  ΣΔΕ  δικαστικών φυλακών Αγυιάς αλλά και την ενίσχυση του φιλόπτωχου ταμείου των δύο φυλακών, αν συγκεντρωθούν αρκετά χρήματα”. 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook