Το θέμα της στείρωσης των αδέσποτων ζώων στα Χανιά αποτελεί διαχρονικό πρόβλημα στα Χανιά.

Σε συνέχεια της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου της 10.12.2019 σε σχέση με την πραγματοποίηση έως 40 εθελοντικών στειρώσεων αδέσποτων ζώων του Δήμου Χανίων στο Δημοτικό Κτηνιατρείο από την Dr Margarette Keyl στις 20 και 21 Δεκεμβρίου και της δήλωσης του Δημάρχου ότι η απόφαση δεν θα εκτελεσθεί, ο σύλλογος “η προστασία των ζώων” κατέθεσε αίτημα στον Δήμο Χανίων το οποίο έλαβε αριθμό  πρωτοκόλλου 59290/13-12-2019, σύμφωνα με το οποίο η υλοποίηση της απόφασης είναι νόμιμη και πρακτικά δυνατή.

Επί της ουσίας, ο Σύλλογος “η προστασία των ζώων” ενημερωσε, μέσω του σχετικού εγγράφου, τον Δήμο Χανίων ότι η απόφαση που ελήφθη (με ψήφους 30 υπέρ, 10 κατά και 2 αποχές) και στην οποία όμως τονίζεται ότι “κατά πλειοψηφία εγκρίνεται η διενέργεια προγράμματος εθελοντικών στειρώσεων με τους όρους και τις προϋποθέσεις που αναφέρονται στην εισήγηση της Νίκης Αποστολάκη. Αναθέτει στον κ. Δήμαρχο τις περαιτέρω ενέργειες σύμφωνα με τον Νόμο”, είναι υλοποιήσημη και πρακτικά δυνατή.

Έχουμε δηλαδή το εξής οξύμωρο: Ένα δημοτικό συμβούλιο να ψηφίζει “υπέρ” των εθελοντικών στειρώσεων, ωστόσο το ζήτημα να “κολλάει” στο γράμμα του Νόμου, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Χανίων.

Μένει να διαπιστώσουμε αν με το αίτημα του Συλλόγου “η προστασία των ζώων” προς το Δήμο Χανίων με αριθμό πρωτοκόλλου 59290/13-12-2019, αλλάξει το “αναθέτει στον κ. Δήμαρχο τις περαιτέρω ενέργειες σύμφωνα με τον Νόμο” και πραγματοποιηθούν οι 40 εθελοντικές στειρώσεις αδέσποτων από την Dr Margarette Keyl.

Υπενθυμίζεται ότι, βάσει της εισήγησης που έφερε στο δημοτικό συμβούλιο Χανίων, η δημοτική σύμβουλος Νίκη Αποστολάκη, στις 04.12.2019 η εθελόντρια κτηνίατρος Dr Margarethe Keyl υπέβαλε αίτηση – υπεύθυνη δήλωση προς τον Δήμο Χανίων η οποία έλαβε αριθμό πρωτοκόλλου 57161/04.12.2019 σύμφωνα με την οποία δηλώνει ότι προτίθεται να διενεργήσει εθελοντικά δωρεάν έως σαράντα (40) στειρώσεις στις 20 και 21 Δεκεμβρίου 2019 σε αδέσποτα ζώα συντροφιάς του Δήμου Χανίων, ότι οι στειρώσεις είναι δυνατόν να διενεργηθούν στο Κτηνιατρείο του Δήμου Χανίων, καθώς το κτίριο αυτό πληρεί τις προϋποθέσεις που προβλέπονται στην ως άνω εγκύκλιο και διαθέτει κατ’ ελάχιστο τον απαραίτητο εξοπλισμό που απαιτείται για τις επεμβάσεις και αιτείται την παραχώρηση του χώρου του Δημοτικού Κτηνιατρείου Χανίων για να διενεργηθούν εθελοντικά στειρώσεις έως σαράντα (40) αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου Χανίων και ηλεκτρονική σήμανση αυτών, αναφέροντας τα φαρμακευτικά σκευάσματα που απαιτούνται και υποβάλλοντας και την απαιτούμενη από το νόμο άδεια του ΓΕΩΤΕΕ.

 

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook