Υπάρχει βούληση για να αναβαθμιστεί γενικότερα ο ρόλος της ΕΕΤΑΑ. 

Συνάντηση πραγματοποίησε σήμερα, ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Κρήτης κ. Γιάννης Κουράκης, με τον νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) κ. Σπύρο Σπυρίδων.

Στη συνάντηση που έγινε σε θετικό κλίμα συνεργασίας, τέθηκε το θέμα της οργανωμένης και συστηματικής τεχνικής κα συμβουλευτικής στήριξης των όλων των Δήμων της Κρήτης και ιδιαίτερα των μικρότερων Δήμων. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Κουράκης ζήτησε να δημιουργηθεί ένα επαρκώς στελεχωμένο παράρτημα της ΕΕΤΑΑ στην Κρήτη,με αποστολή την καλύτερη προετοιμασία μελετών, έργων και αναπτυξιακών παρεμβάσεων. 

Ο  νέος Διευθύνων Σύμβουλος  της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.)  δήλωσε ότι υπάρχει βούληση για να αναβαθμιστεί γενικότερα ο ρόλος της ΕΕΤΑΑ και σε πολύ σύντομο διάστημα θα συγκεκριμενοποιηθούν οι κατευθύνσεις των νέων πρωτοβουλιών που θα αναλάβει για την απλούστευση και πρωτοτυποποίηση διαδικασιών, για την προώθηση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης με στόχο την δραστική μείωση της γραφειοκρατείας και την απλούστευση των διαδικασιών, καθιστώντας έτσι την τοπική αυτοδιοίκηση φιλικότερη προς τον πολίτη. 

Για το θέμα της παρουσίας στην Κρήτη εκφράστηκε θετικά ενώ τόνισε ότι θα προωθηθούν άμεσα καινοτόμες λύσεις για τη στήριξη των τεχνικών υπηρεσιών με στόχο την αρτιότερη ωρίμανση έργων. 
Τέλος, ενημέρωσε τον κύριο Κουράκη,  ότι τα έργα που έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι  θα υλοποιηθούν κανονικά. 
Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης κ. Γιάννης Κουράκης εξέφρασε την προσδοκία της άμεσης ανταπόκρισης ενόψει της νέας προγραμματικής περιόδου 2021-27 για να προετοιμαστούν έγκαιρα οι Δήμοι και να αξιοποιηθούν πιο αποτελεσματικά οι χρηματοδοτήσεις του νέου ΕΣΠΑ προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook