Στην Ελλάδα καλό είναι να αρχίσει ο κόσμος να μαθαίνει τα προνόμια που είχαν, έχουν, και εκβιάζουν προκειμένου να συνεχίσουν να έχουν κάποιοι elite εργατοπατέρες.

O Αριστοτέλης Ωνάσης ως πρώτος διδάξας ματαίωσε μια μεγάλη απεργία που απειλούσε την τότε ΟΑ όταν το συνδικαλιστικό όργανο των χειριστών ζήτησε ακόμα περισσότερα από τα ήδη πολλά που λάμβανε.Ο Ωνάσης που δεν ήθελε να πάει σε διαπραγμάτευση ήττας μαζί τους πλήρωσε ολοσέλιδα πρωτοσέλιδα σε όλες τις εφημερίδες της εποχής προκειμένου να δείξει τι απολαβές είχαν οι χειριστές και ποια προνόμια που ουδείς άλλος ειχε εκείνη την εποχή στην χώρα. Μόλις οι χειριστές πληροφορήθηκαν την σκέψη του εργοδότη τους ανακάλεσαν την απεργία. Ο λόγος ; Δεν ήθελαν οι γυναίκες τους να μάθουν πόσα ακριβώς παίρνουν αλλά ούτε και ο κόσμος που ζούσε με τρεις κι εξήντα.
Σήμερα 21 άτομα προκάλεσαν χάος στην Αθήνα.

Διαβάστε τώρα τι προνόμια έχουν οι εργαζόμενοι στην ΣΤΑΣΥ.

Τα προνόμια των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ
Μεταξύ των παροχών είναι μηνιαίο βρεφονηπιακό επίδομα ύψους 340 ευρώ ανά παιδί, σπουδαστικό επίδομα 800 ευρώ ετησίως για φοιτητές εκτός Αττικής και ημερήσιο κουπόνι 5 ευρώ για σούπερ μάρκετ.
Οι εργαζόμενοι της εταιρείας είναι προνομιούχοι και σε ό,τι αφορά το καθεστώς αδειών δεδομένου ότι εκτός από τις άδειες που δικαιούνται από το νόμο, έχουν τη δυνατότητα να λάβουν δεκάδες ακόμα ημέρες σε ετήσια βάση.
Τα παραδείγματα είναι πολλά: προβλέπεται η χορήγηση 5 ημερών γονικής άδειας για κάθε παιδί στους εργαζόμενους της εταιρείας την ώρα που στον ιδιωτικό τομέα είναι 4. Άδεια 3 ημερών προβλέπεται για αιμοδοσία και 4 ημερών για δότες αιμοπεταλίων. Ένας εργαζόμενος μπορεί να δώσει 4 φορές το χρόνο αίμα και άλλες τόσες αιμοπετάλια, δηλαδή να λάβει 28 ημέρες άδεια ετησίως επιπλέον.

Όσοι εργάζονται με κυλιόμενο ωράριο σε μόνιμη βάση δικαιούνται επιπλέον 2 ημέρες άδεια το χρόνο, ενώ όσοι έχουν συμπληρώσει 23 χρόνια υπηρεσίας στην εταιρεία λαμβάνουν μία ακόμα ημέρα άδειας. Οι υπάλληλοι της ΣΤΑΣΥ που θα αποφασίσουν να αρχίσουν σπουδές δικαιούνται 10 ημέρες άδεια επιπλέον το χρόνο, ενώ υπάρχει και η λεγόμενη άδεια μακράς υπηρεσίας. Η τελευταία ανέρχεται σε 3 επιπλέον ημέρες το χρόνο από την προβλεπόμενη και τη λαμβάνουν όσοι έχουν υπερβεί τα 25 έτη εργασίας στην εταιρεία.

Είναι ώρα να μάθουμε στην Ελλάδα σε κάθε κλάδο τι ακριβώς συμβαίνει με τους προνομιούχους και μη…και ποιοι εκβιάζουν τελικά την κοινωνία και ποιοι πραγματικά προσφέρουν σε αυτήν.

Ο πολίτης δεν μπορεί να είναι όμηρος των κάθε λογής “Σταμούλων και Κολλάδων”.

Κώστας Γ. Συλιγάρδος – Δημοσιογράφος

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook