Εξοφλείται η ενιαία ενίσχυση μαζί με το «πρασίνισμα», τους νέους αγρότες και το εθνικό απόθεμα – Ακολουθεί η εξισωτική αποζημίωση

Σημαντική τόνωση της αγοραστικής δύναμης εκατοντάδων χιλιάδων αγροτών – εν όψει των Χριστουγέννων – δίνεται από σήμερα με την καταβολή στους λογαριασμούς τους της εξόφλησης της ενιαίας ενίσχυσης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ταυτόχρονα θα καταβληθούν στους δικαιούχους το «πρασίνισμα», το εθνικό απόθεμα και η επιδότηση γεωργών νεαρής ηλικίας.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Flashnews.gr οι λογαριασμοί στην Τράπεζα Πειραιώς των δικαιούχων αγροτών θα πιστωθούν σήμερα νωρίς το απόγευμα.

Για όσους έχουν λογαριασμούς σε άλλες τράπεζες τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα από την Πέμπτη.

Η πληρωμή της ενιαίας αφορά το 30% της βασικής, επιπλέον το πρασίνισμα, που είναι περίπου το 50% (από 48% έως 55% ανάλογα το έτος) της βασικής ενίσχυσης, το εθνικό απόθεμα που ειδικά για το 2019 είναι 23 εκατ. ευρώ και του γεωργούς νεαρής ηλικίας (young farmers).

Η πληρωμή αφορά στο 30% της Βασικής Ενίσχυσης, ύψους 330 εκατ.ευρω ενώ θα πληρωθούν και όσοι παραγωγοί δεν είχαν λάβει την προκαταβολή και εφόσον το συνολικό ποσό με την β δόση είναι πάνω από το όριο των 250 ευρώ. 

Επιπλέον πληρώνεται το «πρασίνισμα» που είναι περίπου το 50% (από 48% έως 55% ανάλογα το έτος) της βασικής ενίσχυσης.

Παράλληλα θα πληρωθεί η χορήγηση των δικαιωμάτων της Βασικής Ενίσχυσης από το Εθνικό Απόθεμα ύψους 23 εκατ.ευρω. Επίσης θα πληρωθούν και οι νέοι αγρότες την ειδική ενίσχυση.

Την Πέμπτη ή την Παρασκευή  πρόκειται να πληρωθεί η εξισωτική του 2019, που αντιστοιχεί σε ένα ποσό της τάξης των 251,7 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για τα τρία υπομέτρα το 13.1, το 13.2 και 13.3. Το ύψος ενίσχυσης για το κάθε μέτρο είναι το εξής:

Αντισταθμιστική ενίσχυση σε ορεινές περιοχές 12,5 ευρώ το στρέμμα
Αντισταθμιστική ενίσχυση σε περιοχές με φυσικούς περιορισμούς, εκτός των ορεινών 8,1 ευρώ το στρέμμα
Αντισταθμιστική ενίσχυση σε περιοχές με ειδικά μειονεκτήματα 8,1 ευρώ το στρέμμα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook