Ποια θέματα συζήτησαν

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης κ. Γιάννης Κουράκης πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη με τον οποίο συζήτησε τις προοπτικές του τουρισμού για τη νέα περίοδο καθώς και τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού προϊόντος.

Ειδικότερα, ο κ. Γ. Κουράκης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα μετάβασης σε ένα πολυμορφικό τουρισμό με έμφαση στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα και στην αξιοποίηση των ψηφιακών εφαρμογών και της σύγχρονης τεχνολογίας γενικότερα. Επίσης, ανέδειξε τη σκοπιμότητα εφαρμογής ενός αποτελεσματικού σχεδίου συντονισμού της κρουαζιέρας για να επωφεληθούν ισόρροπα όλες οι περιοχές της Περιφέρειας Κρήτης που διαθέτουν την κατάλληλη υποδομή και σημαντικούς φυσικούς και πολιτιστικούς πόρους.  

Προσφυγικό

Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε την στήριξη του Υπουργείου Τουρισμού για τη συνέχιση του επιτυχημένου μοντέλου φιλοξενίας προσφύγων που έχει εφαρμοστεί στην Περιφέρεια Κρήτης και την αποφυγή πειραματισμών που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την ομαλή λειτουργία της τουριστικής αγοράς. Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης μετέφερε στον υπουργό την διαφωνία των τοπικών αυτοδιοικητικών φορέων στην δημιουργία κλειστών δομών όπου θα συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός προσφύγων.

Ο κ. Γ. Κουράκης τόνισε ότι «ήδη φιλοξενούνται στην Κρήτη κάτω από εξαιρετικά καλές συνθήκες περισσότεροι από χίλιοι πρόσφυγες ενώ 308 παιδιά παρακολουθούν κανονικά μαθήματα στις διάφορες βαθμίδες της εκπαίδευσης. Η τοπική αυτοδιοίκηση στην Κρήτη έχει αναλάβει ένα σημαντικό βάρος της εθνικής προσπάθειας και έχει σημαντική εμπειρία διαχείρισης την οποία μπορούν να αξιοποιήσουν και άλλες περιφέρειες»,  κατέληξε ο κ. Γ. Κουράκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook