Σε μια απόπειρα να ζωντανέψει η μαγεία των Χριστουγέννων, τα χωριά του Αμαρίου, ακόμα και τα πιο απομακρυσμένα, στολίστηκαν έγκαιρα, ώστε κάτοικοι και επισκέπτες του Αμαρίου έχουν την ευκαιρία να ζήσουν τα φετινά Χριστούγεννα μέσα σε ένα ιδιαίτερα γιορτινό και όμορφο κλίμα.

Έτσι, το Αμάρι φόρεσε τα γιορτινά του και ετοιμάζεται μέσα από σειρά δράσεων και Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων να υποδεχθεί τα Χριστούγεννα.  

Την Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου στην Κοινότητα Βολεώνων θα απολαύσουμε τα  «Πλουμιστά Παραμύθια για δώρα και ευχές των γιορτών». Μία θεματική παράσταση Αφήγησης με συνοδεία ζωντανής Μουσικής από το υλικό της προφορικής και μουσικής μας παράδοσης. Από τα πιθάρια της Αφηγήτριας, αναζητούμε ιστορίες αγάπης ανθρώπων που τόλμησαν να ευχηθούν από καρδιάς πράματα ακατόρθωτα.  Με λόγο, σκοπούς, τραγούδια και χορούς ελάτε μικροί – μεγάλοι σ’ αυτό το παραμυθιακό ταξίδι που μυρίζει Χριστούγεννα! Η δράση ολοκληρώνεται με εικαστικό και μουσικοκινητικό εργαστήρι.

Παράλληλα, στο Φουρφουρά μικροί και μεγάλοι θα παρακολουθήσουν   την καταπληκτική χριστουγεννιάτικη ιστορία «Φον Κουραμπιές εναντίον Κόμη Μελομακαρόνη» από την παιδική σκηνή της Θεατρικής Σκηνής Ηρακλείου. Μια παράσταση με διαδραστικό χαρακτήρα, με πολύ χορό και τραγούδι που αξίζει όλοι να δούμε. Την ίδια παράσταση θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν  κάτοικοι και επισκέπτες της Κοινότητας Αποστόλων την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου .

Στο Γερακάρι, την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου  με ένα μαγικό παραμύθι και έναν  ευτράπελο αιτιολογικό μύθο, καλούμε όλη την οικογένεια στη θεματική παράσταση Αφήγησης, συνοδεία ζωντανής Μουσικής: «Πλουμιστά Παραμύθια για Καρακαντζόληδες!».  Η παράσταση ολοκληρώνεται με εικαστικό και μουσικοκινητικό εργαστήρι, όπου ο καθένας φιλοτεχνεί και παίρνει την ατομική του κατασκευή.

Στα Πλατάνια,  το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου καλούμε τους μικρούς μας φίλους στο «Γιορτινό Παιδικό Καφενείο» όπου, σταθμοί δραστηριοτήτων περιμένουν για να διασκεδάσουν τα παιδιά.  Για δύο ώρες τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν διάφορα παιχνίδια (όπως nerf του Santa, balloonorama, φουσκωτό τραμπολίνο, ψάρεψε το δώρο σου, τροχός της τύχης κ.α.) τα οποία θα βρίσκονται ‘’στημένα’’ σε σταθμούς κερδίζοντας γλυκές λαχταριστές νοστιμιές, ενώ  διαθέσιμα για κέρασμα όλων των παρευρισκόμενων θα είναι ποπ κορν και «μαλλί της γριάς». Στο τέλος της εκδήλωσης ο αγαπημένος Άγιος των παιδιών θα κάνει την εμφάνισή του και θα μείνει για αναμνηστικές φωτογραφίες.

Τέλος στον Πλάτανο, την Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου ‘’Δυο σκανταλιάρικα ξωτικά’’ αναλαμβάνουν την ψυχαγωγία των παιδιών με γιορτινά διαγωνιστικά παιχνίδια, μαγικά κόλπα και πολλές εκπλήξεις. «Όταν οι καλικάντζαροι έχουν κέφια!!». Η παράσταση ολοκληρώνεται με τον  Αϊ -Βασίλη να μοιράζει  ζαχαρώδη και μπαλόνια σε όλα τα παιδιά.

Οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις διοργανώνονται σε συνεργασία με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους. 

Όλες οι εκδηλώσεις έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Δήμου Αμαρίου και έχουν ελεύθερη  είσοδο. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook