Προθεσμία για να απολογηθούν στην ανακρίτρια ζήτησαν και πήραν για αύριο στις 12:30

Τελευταία ενημέρωση 14.35

Το κατώφλι του εισαγγελέα Χανίων πέρασαν ένας Μαροκινός και ένας Χανιώτης που συνελήφθησαν με την κατηγορία της διακίνησης μεταναστών.

Ο εισαγγελέας άσκησε στους δυο συλληφθέντες δίωξη για κατά συναυτουργία διευκόλυνση διακίνησης παράνομων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας. Οι δυο τους ζήτησαν και πήραν προθεσμία για αύριο στις 12.30 για να απολογηθούν στην ανακρίτρια Χανίων.

Θυμίζουμε ότι ο Μαροκινός κατηγορείται ότι κατά την αποβίβασή του χθες από το πλοίο της γραμμής στο λιμάνι της Σούδας επρόκειτο με αυτοκίνητο να μεταφέρει 10 αλλοδαπούς σε περιοχή της Κισάμου και σε συγκεκριμένο σπίτι ιδιοκτησίας ενός Χανιώτη. 

Μετά από έναν επεισοδιακό έλεγχο που κατέληξε σε καταδίωξη στη Σούδα από τις λιμενικές αρχές, ο Μαροκινός μαζί με 10 ακόμα άτομα μετανάστες που δήλωσαν Κούρδοι από Ιράν και Ιράκ, συνελήφθησαν. Εν συνεχεία συνελήφθη και ο Χανιώτης σε σπίτι του οποίου επρόκειτο να μεταφερθούν οι μετανάστες. 

Αυτή την ώρα οι δυο φερόμενοι ως δράστες εξετάζονται από τον εισαγγελέα Χανίων.


Το αυτοκίνητο που θα μετέφερε τους αλλοδαπούς στο λιμάνι της Σούδας Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook